Judo Ryu Rijkse

Geldrop judotoernooi voor onze -12 en -15 judoka’s 25 maart 2018

 

Waar Justin van Veen, Rowen Soetowidjojo en Esmé Scherrenberg zich in het zweet werken op de trainingsstages van Bremen en Thüringen, staan er vier jongere judoka’s van Judo Ryu Rijkse partijen te draaien in het Brabantse Geldrop.

 

Jayden Hoogeveen     2e plaats

Thomas Boskeljon      3e plaats

 

Jayden Hoogeveen en Timo Swart mochten samen aantreden in de -12 leeftijdsklasse. Beide jongemannen starten met een mooie eerste winstpartij. Jayden kon zich in zijn poule verder goed staande houden. Hij verloor alleen zijn 3e wedstrijd met een ippon tegen. Hierdoor behaalde hij uiteindelijk een mooie 2e plaats in zijn poule. 

Na de goede start van Timo (met mooie tani-otoshi overnames) was zijn 2e tegenstander iets sterker waardoor hij door moest in de verliezers ronde. Maar met veel aanvallen over en weer was zijn tegenstander hier sterker en verloor Timo op ippon.

Om 13.30 mochten Ruben de Boer en Thomas Boskeljon in dezelfde poule in de -15jaar klasse aantreden. De heren zagen, tot hun opluchting, al snel dat ze elkaar alleen in een mogelijke finale zouden treffen. Beide hadden een erg sterke eerste partij. Ruben won van zijn tegenstander na een mooie morote seoi nage op 2 knieën met daarna een strakke houdgreep. Zijn volgende wedstrijden liepen niet zo lekker, verloor van de uiteindelijke winnaar van de poule en bij de partij om het brons zet hij een mooie heupworp in die verrassend werd overgenomen.  Thomas scoorde in zijn winnende partijen onder andere met een snelle harai-goshi. Ook hij kwam via een verliespartij in de verliezerspoule terecht en scoorde daar, na 6 minuten, in zijn partij om het brons.

 

Allemaal goed gewerkt jongens!