Judo Ryu Rijkse

19e IJsselstein judotoernooi 3 november 2019

Na een gedegen organisatie in de afgelopen maanden, stonden op zondag 3 november, onder leiding van Brian Klazema, de eerste groep vrijwilligers om half 8 in de IJsselhal. Maar liefst 1300m2 matoppervlak werden in een rap tempo gelegd om 4 jeugd en 4 seniorenmatten te creëren. Vanaf kwart over 8 kwamen de eerste deelnemers binnen om zich te laten wegen en vanaf dat moment begon de rest van de organisatie met poule-indelingen, jurywerkzaamheden, zaaltoezicht en prijsuitreikingen.

  

Na de opening door voorzitter Egbert Hooijsma gingen van onze club Jens van Batenburg, Ruben de Boer, Thomas Boskeljon, Christian Shalkovskiy en Ivo de Vos van start. Voor Jens en Ivo was dit hun eerste kennismaking met een toernooi met grotere poules, waarbij je na 2 verloren partijen uitgeschakeld kunt zijn. Beiden wisten ze goed stand te houden en nog een enkele winstpartij te pakken. Ruben de Boer was zeer geconcentreerd en liet geen kansen liggen. Met een uitstekende inzet werd hij 3e. Ook Thomas en Christian waren gedreven om de winst te pakken. In een titanenstrijd tegen elkaar was het de ervaring van Thomas die doorslaggevend was, maar uiteindelijk mochten ze allebei op het erepodium de 3e prijs in ontvangst nemen.

 

In het 2e ochtendblok kwamen Daan Gerritse, Jayden Hoogeveen, Isabella Rietveld, Timo Swart en Ties van Zantwijk de mat op. Daan, Isabella en Ties lieten zien al op een dergelijk zwaar toernooi thuis te horen. Met een prima inzet pakten ze wat winstpartijen en konden trots zijn op hun prestatie. Jayden begon sterk maar verloor in de halve finale, waarna hij de strijd om brons mocht spelen. Deze won hij overtuigend maar een finaleplaats had er ook in gezeten. Bij Timo Swart spetterende het plezier van zijn gezicht. Met een goede concentratie en instelling wist hij met prachtige offerworpen (tani-otoshi) al zijn partijen te winnen en pakte overtuigend de titel.

In de volgende ronde was Esra de Boer goed aan het werk. Nog net geen podiumplaats maar een prima optreden van haar. Ook Roan Klazema was goed op dreef. De partij om brons verliest hij, maar Roan heeft bijzonder goede partijen met mooie technieken gemaakt.

In de laatste ronde was er een hele groep IJsselsteiners aan de beurt. Karsten Klaverstijn wist netjes 1 partij te winnen. Zoey van Ieperen mocht in een poule 5 partijen maken en wist deze op 1 na allemaal te winnen met een verdiende 2e plaats tot gevolg. Layla van Doorn ging haar eerste grote toernooi met een goede houding in. Na mooie partijen en een goede inzet verloor ze nipt om de 3e plaats. Complimenten voor dit knappe optreden! Francesca Rietveld deed het ook prima maar kon niet voldoende partijen winnen om het erepodium te bereiken. Arthur Schoenmakers zat in een zware poule en had fysiek veel te verduren. Hij gaf echter niet op en toonde zich een goed sportman. Robbe Stout scoorde met een paar mooie technieken maar ervaarde te veel druk van alle clubgenoten en verloor onnodig de halve finale. Hij herpakte zich echter goed en won met een mooie judotechniek het brons.

Nadat de gehele zaal weer leeg was gemaakt en opgeruimd kon de leuke judodag gezellig worden afgesloten met een hapje voor de vrijwilligers.

  

1e plaats Timo Swart, Josefien Poos

2e plaats Zoey van Ieperen

3e plaats Ruben de Boer, Thomas Boskeljon, Christian Shalkovskiy, Jayden Hoogeveen, Robbe Stout