Judo Ryu Rijkse

21e IJsselsteins judotoernooi

Het 21e IJsselsteins judotoernooi in sporthal de IJsselhal was weer een groot succes

Met een groep van zo’n 40 vrijwilligers van Judo Ryu Rijkse is onder leiding van Brian Klazema afgelopen zondag 5 november weer het IJsselsteins judotoernooi gehouden. Naast de enorme ploeg van Judo Ryu Rijkse waren er de onmisbare scheidrechters van de Judo Bond Nederland en EHBO aanwezig, evenals de mensen van de bar IJsselhal die voor de drankjes en versnaperingen zorgden en de sporthalbeheerder voor de voorbereidingen.

Het was een flinke klus om de poules ieder tijdsblok tijdig gereed te hebben voor de aanvangstijd, maar ook dat is goed en zonder vertraging verlopen waardoor het toernooi volgens planning verliep.

Het was een gezellige sportieve dag, waar gelukkig geen serieuze blessure is gevallen (1 judoka ging uit voorzorg mee met de ambulance, maar hij is verder in orde), maar vooral veel ippons door mooie judoworpen en controletechnieken.

Ook van Judo Ryu Rijkse deden een aantal judoka’s mee met de strijd, welke van een goed niveau was. In de prijzen belanden was dan ook niet gemakkelijk, maar toch konden een aantal IJsselsteiners het erepodium betreden.

1e plaats:

  • Efriem Vilenskyi
  • Esra de Boer
  • Raidan Shamsan (extra categorie)

3e plaats:

  • Akyas Hidayunindra

Raidan Shamsan pakte de 1e plaats na 4 spetterende ippon-overwinningen in een speciaal gecreëerde poule omdat hij net iets te oud was voor deelname.

Ruben de Boer (-18 jaar) was na een blessureperiode goed aan het werk. Hij pakte tweemaal winst tegen een judoka uit Hilversum, verloor van iemand uit Arnhem en mocht op voor de strijd om de 3e plaats. Hier kwam hij vooral conditie tekort en daardoor net niet op het podium.

Thomas Boskeljon kwam in dezelfde poule uit als Ruben, maar viel uit door een onfortuinlijke knie tegen zijn neus van de tegenstander.

Esra de Boer (-15 jaar) wist een bijzonder sterk toernooi te draaien. Ze pakte 3 keer met overtuiging de winst en kwam zelfs één keer terug van achterstand. Een dik verdiende 1e plaats voor deze sportieve judoka.

Boaz de Bruin (-8 jaar) is nog onervaren op dit judoniveau, maar heeft goed gewerkt en prima geïncasseerd. Op naar de volgende voor Boaz.

Noa van Dijk was de lichtste in haar categorie. Ze kan geen partij op haar naam zetten, maar heeft zich maximaal ingezet.

Ook voor Julian vd Linden in de categorie tot 10 jaar zijn eerste zwaardere judotoernooi. Hij weet een partij te winnen, maar komt net niet in de kruisfinale.

Suze van Zantwijk in (-12jaar) heeft hard gewerkt en daardoor haar eerste partij op haar naam gezet. Daarna helaas geen winst meer, maar uitstekende inzet.

Broer Ties speelde voor het eerst in -15 jaar. Hij maakte een mooie ippon-score, maar kwam helaas in de kruisfinale.

Efriem Vilenskui was zijn eerste partij nog niet wakker en liep binnen enkele seconden in een ippon. Maar daarna was hij zeer goed bij de les en scoorde zelf steeds binnen een paar seconden vol ippon. Met 4 gewonnen partijen en de meeste punten komt hij nog voor een judoka van Kenamju op de 1e plaats van het erpodium.

Teun Kieft was niet helemaal fit. Hij laat echter een goede mentaliteit zien en gaat er 5 partijen vol voor. Hij weet nog mooi bij 1 partij de winst binnen te halen met de sterkste aanvallen.

Akyas Hidayunindra wint in zijn subpoule alle partijen waarvan twee met ippon. In de kruisfinale redt hij het niet tegen een judoka uit Haarlem, maar hij pakt een verdiende en verdienstelijke 3e plaats.