Judo Ryu Rijkse

Berlicum Open Judotoernooi in Sint Michielsgestel – 21 mei 2017 voor de TJU judoka’s

Esmé Scherrenberg kwam uit in een kleine poule van drie NK’gangers. Waardoor er 2x tegen dezelfde tegenstander gespeeld moest worden. Esmé scoorde de eerste 2 partijen met sterke grondtechnieken en liet de laatste 2 partijen veel gevarieerd eigen judo laten zien. Het resulteerde in een kleine, maar sterke poule in mooie eerste plaats.

 

Justin van Veen toonde zijn vechtersmentaliteit van Justin. Zijn 1e partij werd al na 36 seconden gewonnen met een ijzersterke houdgreep. In de volgende ronde een sterke tegenstander, maar Justin wist te scoren met een verwurging. In de finale een bekende opponent die flink weerstand gaf. Maar Justin liet de titel niet ontglippen. Met een knappe sankaku techniek dwong hij zijn tegenstander binnen 1 minuut tot opgeven.

 

Josefien Poos had een zware indeling boven 63kg. In haar eerste partij kwam ze snel op achterstand met een waza-ari door een worp waarna een houdgreep de kans op revanche wegnam. In de 2e partij prima aanvallen van Josefien, maar is het weer een houdgreep die haar vervolg in deze categorie blokkeert.

 

Diemas van der Horst was pas laat in de middag aan de beurt in de klasse tot 66kg. Een grote deelnemersgroep en pas de tweede keer in deze klasse voor Diemas, dus hard aan de slag. De eerste partij weet Diemas netjes op zijn naam te schrijven. Na lang wachten gaat de tweede partij gelijk op. Helaas blijkt zijn tegenstander in de slotfase net wat te sterk. Hetzelfde lot overkomt hem in de derde ronde waarna het toernooi voor Diemas voorbij is.