Judo Ryu Rijkse

Districtstoernooi tot 12 jaar in Ede

3e plaats Sara Ferrier en Amber Galesloot

Eerste groep: 10:00 uur

Ruben, Tijn, Patrick, Tim, Timo

Om te beginnen was er verwarring over de deelname van Tim en nog een aantal andere judoka’s van andere verenigingen wat voor de nodige teleurstelling zorgde. Maar na een “interventie” van een aantal ouders waaronder de moeder van Tim konden de judoka’s gelukkig toch ook de strijd aangaan.

Alle matadoren hadden het wel zwaar in hun verschillende poules. Alleen Tijn wist een partij te winnen en werd daarmee derde in zijn poule. Tim heeft zijn laatste partij ook gewonnen omdat zijn tegenstander werd gediskwalificeerd. Ruben, Patrick en Timo hebben allemaal goed staan judoën met mooie technieken maar helaas geen partijen kunnen winnen. Soms op houdgreep, soms op een yuko tegen maar helaas dus geen winst. Ondanks het verlies en de pijntjes bleven alle jongens positief en gemotiveerd voor de volgende partij.

Zoals Irma altijd zegt, echte kampioenen moeten eerst leren verliezen dus als dit een voorbode is, dan kan de concurrentie zich vast zorgen gaan maken. Tweede groep: 13:30 uur

Amber, Sara, Floortje

Helaas ook hier eerst verwarring voor de poule van Sara en Floortje maar gelukkig snel opgelost. Alle dames zijn voortvarend van start gegaan met wisselend succes.

Amber zat in een poule van 3 en heeft helaas beide partijen nipt verloren maar door de onderlinge score toch nog een medaille voor de 3e plaats. Vooral in de tweede partij ging het gelijk op en werd de winnende score letterlijk in de laatste seconde gemaakt door haar tegenstander.

Floortje en Sara zaten in dezelfde poule met 3 andere meisjes. Beide hebben lekker staan judoën. Sarah 2 gewonnen en drie verloren waarvan een met één Shido tegen en een derde plaats in de wacht gesleept. Floortje begon super met een snelle ippon binnen 30 seconden maar had het in de volgende partijen moeilijk en heeft helaas drie keer achter elkaar verloren, waarvan een door scheidsrechter beslissing.

Het DT is altijd zwaar en dat laten de resultaten wellicht ook zien, maar alle judoka’s hebben alles gegeven, weer veel geleerd en zich absoluut van hun beste kant laten zien. Op naar het volgende toernooi.

Met dank aan de coaches Peter en Max.