Judo Ryu Rijkse

Frans Odijk Toernooi

In de vroege ochtend van za. 17 december, startten Melanie v. Hattem, Tieme Hieminga en Anouska Ruijgrok.

1e Plaats   2e Plaats   3e Plaats
Melanie v. Hattem
Esmé Scherrenberg
Rowen Soetiwidjojo
Hidde Tuinman
Matthijs v.d. Poel
Arne Steemers
  Vincent de Bruijn   Max van Burgel
Diemas van der Horst
Yentel Rison

Melanie was heel overtuigend en rondde alle wedstrijden af met een ippon in haar voordeel. Een verdiende 1e plaats voor Melanie. Daar waar Melanie al een routinier is, was het voor Tieme en Anouska een stuk lastiger. Tieme liet wel een prima mentaliteit zien door hard te werken.
Dit werd beloond met 1 winstpartij. Anouska is een lieve meid en deed heel goed haar best. Maar de judowedstrijden brachten haar helaas niet tot een plaatsje op het erepodium.
In de 2e groep waren er diverse toppers aan het werk. Hidde Tuinman telt niet meer het aantal ippons dat hij scoort, maar hoeveel tijd (of eigenlijk hoe weinig) hij nodig heeft om deze te maken. Een genot om deze 8-jarige jongen aan werk te zien, die een klasse apart is binnen de judosport. Ook Rowen Soetiwidjojo was heel sterk. Er was 1 partij die hem –eigenlijk ten onrechte- ontnomen werd door de beslissing van de scheidsrechter. Maar in het eindresultaat werd zichtbaar dat dit niet kloppend was; Rowen had de hoogste score en werd alsnog terecht 1e. Esmé Scherrenberg is met een ware opmars bezig. Ze gaat steeds beter de partijen tegemoet en met haar felle inzet gaf ze geen enkele ruimte aan haar tegenstanders. Met louter ippons een hele mooie 1e plaats.
Bekijk hier Hidde Tuinman in actie tijdens het Frans Odijk toernooi
In hetzelfde tijdblok zaten nog 2 pechvogels. Max van Burgel was niet lekker en moest afhaken met hoofdpijn. Hij had zijn eerste 3 partijen echter zo goed gedaan dat hij toch nog wel de 3e plaats gehaald had. Josefien Poos was ook niet lekker, maar wist zich hier overheen te zetten en won zelfs een partij. In haar laatste partij ging het echter goed mis; Haar tegenstander viel op haar arm. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat haar pols gebroken is en dus brengt Josefien haar kerstvakantie door met een spalk of gips. Heel spijtig voor deze sportieve judoka, maar we hopen haar weer goed hersteld op de mat terug te zien in het nieuwe jaar.
[nggallery id=44]
Diemas van der Horst kwam voor het eerst uit via Top Judo Utrecht. Hij maakte bijzonder mooie bewegingen en toonde hiermee een goed ‘judogevoel’. Hiermee bereikte hij een verdiende 3e plaats. Als Diemas nog wat meer doorzet met zijn mooie aanvallen dan wordt deze ranking zeker nog beter.
In het middagblok was het nieuwkomer Vincent de Bruijn die heel sterk uit de verf kwam. Zijn goede inzet tijdens de lessen begint zich uit te betalen. Met mooie technieken pakte hij de 2e plaats. Cathy Galesloot had het moeilijk in het strijdtoneel. Ze wist nog wel een partij in haar voordeel te beslissen, maar verder dan dat ging het niet. Misha Ruijgrok had een beetje pech met de eindscores. Ondanks 2 mooie winstpartijen kwam hij net niet op een 3e plaats. Zijn verdienste van zijn goede scores is er echter niet minder om. Matthijs van der Poel bracht zichzelf nog wel een keer in een risicovolle positie door wat af te wachten in zijn partijen. Maar Matthijs liet toch geen enkele zijn partij uit zijn handen glippen en stevende linea recta af op een 1e plaats.
Op zondag was het de beurt aan de wat oudere judoka’s. Arne Steemers (13 jaar) draaide geconcentreerd zijn partijen. De eerste 2 wedstrijden werden met een goede inzet en diverse yugho’s gewonnen. Daarna ging het alleen maar gemakkelijker en pakte hij na 3 ippon-zeges een
mooi 1e plaats.
Vervolgens was het de beurt aan de eveneens 13-jarige Yentel Rison. Ze begon haar eerste partij heel sterk. Een waza-ari achterstand werd weggewerkt en toen werd de druk aan haar zijde steeds hoger. Een yugho zat er zeker aan te komen, maar toen vergiste Yentel zich met een inzet van haar tegenstandster, waardoor het toch nog als verlies eindigde. In de volgende 2 partijen had ze slechts enkele seconden nodig om met een linkse heupworp een vol punt (ippon) te scoren). Haar laatste partij van een tegenstandster uit Utrecht begon ze opnieuw heel sterk. Yentel wist een aanval echter niet voldoende te pareren en belandde in een houdgreep. Dit bracht haar op een goede 3e plaats.