Judo Ryu Rijkse

Goedenraad toernooi in Bodengraven

Op zaterdag 18 januari, het eerste toernooi van 2020,  stond het Goedenraad toernooi in Bodengraven op de planning. Net als altijd een zeer goed georganiseerd toernooi waar de verschillende pouls in hoog tempo doorstromen. Op sommige momenten een flinke uitdaging voor de coaches om in de 2 zalen de start van alles judoka’s bij te houden.

Gijs Knopperts en  Esra de Boer  waren om 8.00 uur de eersten van de dag. Gijs had even tijd nodig om scherp te worden op de vroege ochtend en wist uiteindelijk 1 partij naar zich toe te trekken.  Esra laat steeds beter judo op de mat zien, maar kon ook vandaag  haar trainingsarbeid nog niet omzetten in winstpartijen. Aan het einde van de ochtend was Jens van Batenburg erg fanatiek op de mat. Maar met nog extra partijen vanwege een gelijke stand had hij uiteindelijk net niet genoeg gewonnen om officieel op het podium te komen. Bij Thijs Swart en Ties van Zantwijk wilde het niet helemaal lukken, een lastige poule, maar beide heel goed. Jayden lukte het om in zijn eerste wedstrijd in de -15 met 1 winstpartij toch derde te worden in zijn poule, een mooie afsluiting van de ochtend.

In de middag kwam Isabella Rietveld op de mat, ze was vaak de bovenliggende partij maar had nog moeite met scoren. Toch een mooie tweede plaats behaald. Ook Layla ging met volle overtuiging de wedstrijd in en heeft in een moeilijke poule toch één wedstrijd naar zich  toe kunnen trekken. Francesca Rietveld begon goed met een stevige houdgreep. Later bleek haar poule vrij pittig en kon ze de andere partijen niet meer in winst omzetten. Thomas Boskeljon liet in zijn partijen mooie variërende worpen zien, met een eerste plaats als resultaat. Bij Ruben de Boer was het judo, ondanks een hele mooie worp , vandaag wat minder effectief en kwam niet weer tot scoren. Aan het einde van de middag mocht Timo, ook zijn allereerste wedstrijd in de -15, de mat op. Hij bleef zich goed inzetten, maar zat in een zware poule met zeer ervaren en laatste jaars -15 en kwam niet tot winst.

Al met al een sportieve dag op een fijn toernooi!