Judo Ryu Rijkse

instaptoernooi en NK -18 9 april 2016

Instaptoernooi en NK tot 18 jaar 9 april 2016
Waar onze beginnende toppers deelnamen aan het instaptoernooi Wijk bij Duurstede, was onze gevorderde topper Ronin Prinssen afgereisd naar het NK tot 18 jaar in Leek bij Groningen.
Onder leiding van Yentel Rison gingen alle instap judoka’s met veel plezier de mat op en kwamen er met een glimlach weer af. Esra de Boer en Teun van Echtelt startten als eersten in Wijk bij Duurstede. Esra heeft al wat vaker meegedaan en wist met 3 winstpartijen maar liefst 40 punten en de oranje oorkonde in de wacht te slepen. Voor Teun was het zijn eerste toernooi buiten de club; Hij behaalde heel knap 20 punten door zijn tweede partij met ippon te winnen.
Ook Floortje van Burgel, Sara Ferrier en Laura Cosentino hadden er plezier in en gingen na leuk judo met respectievelijk 20, 10 en 10 punten weer naar huis.
Resa van Doorn behaalde haar oranje oorkonde door heel knap 3 partijen te winnen. Amber Galesloot stond een week eerder nog als kampioen in Ede op het podium en behaalde de groene oorkonde door al haar partijen te winnen.
De 6-jarige Zoey van Ieperen kon door een foutje van de organisatoren niet meedoen om 13.00uur en moest helaas zonder partij te spelen weer huiswaarts keren.
Voor de 15-jarige Ronin Prinssen was het de eerste deelname aan een NK. In zijn eerste partij was dit nog zichtbaar door een te afwachtende houding. Ronin kon nog wel uit een houdgreep komen, maar moest uiteindelijk zijn meerder erkennen in de latere finalist. In de herkansing van de klasse tot 90kg was Ronin goed gestart. Hij was nu aanvallend en alert en werkte zijn tegenstander bijna op zijn rug. Helaas werd het toch een ippon voor de tegenstander. Een mooie ervaring voor Ronin die volgend jaar zeker kansen maakt om verder te komen.
NK judo -18 jaar en tot 90 kg , 9 april 2016 NK judo -18 jaar en tot 90 kg , 9 april 2016 (3) IMG_0022 IMG_0020 IMG_0019 IMG_0016