Judo Ryu Rijkse

Int. judo toern. Hoogland

Vanmorgen, zondag 28 februari 2010, ging voor veel ouders vroeg de wekker.De “jongens” moesten reeds vroeg aanvangen bij het Int. Hooglands Judotoernooi. In de extravroege poule moest Jamie het opnemen tegen goede judoka’s. Ondanks goed judo en een veel inzet is Jamie niet verder gekomen dan een mooie 4e plaats.


Omstreeks 09.15 uur werden Rutger, Asim, Bjorn, Bonno, Joris en Joep gewogen. De pouleindeling werd gedaan op netto gewicht. Joris en Rutger op mat 1, Asim en Bjorn op mat 2, Bonno op mat 4 en Joep mt 5. De coaches hebben vervolgens de taken verdeeld en zijn aan de slag gegaan met hun pupillen.

MAT 1: Op mat 1 hebben Joris en Rutger goed hun best gedaan. Met goed judo en mooi judo-variaties hebben zij beiden 2 partijen gewonnen. Joris heeft daarbij een mooie 2e plaats behaald en Rutger een goed bevochten 3e plaats.

MAT 2: Asim en Bjorn mochten hun kunsten op mat 2 laten zien. Asim heeft zich, in enkele zware partijen kranig geweerd. Na twee winstpartijen mocht Asim een zilveren medaille halen. Bjorn had een beetje zwaarder en bleek net een maatje te licht. Ondanks het feit dat Bjorn in een zware poule geplaatst was heeft hij een erg mooie overwinnen behaald op een “blauwe bander” …… Helaas geen medaille maar toch een mooie 4e plaats.

MAT 4: Op mat 4 heeft Bonno erg goed judo laten zien. De eerste partij heeft Bonno op een zeer overtuigende wijze van een “blauwe bander” gewonnen met een Ippon. Ook in de resterende partijen heeft Bonno zeer
goed, gevarieert judo laten zien. Ondanks zijn goede inzet is het bij een mooie 4e plaats gebleven. Volgende keer gaat Bonno zeker een medaille halen…… (dat heeft ie z’n coach belooft ;-))

MAT 5: Op mat 5 heeft Joep ook vandaag weer laten zien wat hij waard was….. De eerste twee partijen werden erg mooi en snel met een ippon beslist. In de derde partij werd het moeilijker en ging de strijd hard
tegen hard. Halverwege de tijd stond Joep voor met een mooie Wazari en een yuko. Helaas kwam Joep in de laatste seconden in een houtgreep te liggen en werd deze partij verloren. Na zichzelf hervat te hebben werd de laatste partij gewonnen en heeft Joep een mooie 2e plaats behaald.

Al met al een zeer mooie en succesvolle dag voor Judo Ryu Rijkse.

[nggallery id=16]