Judo Ryu Rijkse

Internationaal judotoernooi Alkmaar zondag 13 oktober 2013

Jaimy Stevens, Diemas van der Horst, Claudia van den Berg  en Stefan van den Berg kwamen deze dag hun grote poules niet door. Wel hun best gedaan, maar na 2 ronden was het voor hen helaas over en uit.
Tessa Steemers wist in een poule van 4 deelnemers beslag te leggen op de tweede plaats. Haar eerste wedstrijd tegen een routinier redde Tessa niet, maar daarna was zij de overheersende partij.  Adyen de Souza won in zijn poule van 6 deelnemers heel knap 3 partijen. Met 2 verliespartijen was dit echter net niet genoeg om tot de kruisfinales door te dringen. Toch een prima prestatie op dit grote evenement.
Yentel Rison zat in een poule van 10 judoka’s, waarvan 3 uit het Noors nationaal team. Hierdoor begon Yentel wat nerveus, maar de eerste partij werd gewonnen met een verwurging. De volgende was opnieuw ippon met een uittillende beweging. De twee partijen daarna waren tegen zwarte banders. In een daarvan was er met waza-ari nog wel een gelijke score, maar was een shido doorslaggevend. Het werd een prima derde plaats voor Yentel.
[nggallery id=94]