Judo Ryu Rijkse

Leuke wedstrijden op 3e randori competitiedag in Houten

Na een mooie start in september bij ons in IJsselstein en een goed vervolg in november bij Judo vereniging Anton Geesink in Culemborg, was het nu de beurt van judoclub Groot Houten om de randori competitie te organiseren. En die organisatie verliep uitstekend. In een mooie dojo met voldoende ruimte voor judoka’s en toeschouwers was het genieten van de mooie judopartijen. Diverse judoleraren en oudere judoka’s verzorgde de begeleiding op de mat.

Van Judo Ryu Rijkse was Thijs Swart als eerste aan de beurt met een sterke houding en o.a. een mooie heupworp (11 punten). In de volgende groep wist Benjamin Hennevelt (20 punten) al zijn partijen met een goede inzet en mooie worpen te winnen.  Anko Verwey (10 punten) was aanvallend met een beenhaak techniek en Jens van Batenburg (11 punten) maakte een mooie schouderworp. Ivo de Vos wist met zelfverzekerd en goed judo maar liefst 16 punten te scoren.

  

In de volgende groep maakte Naieck van Duijn (17 punten) een goede indruk met een heupworp en opeenvolgende houdgreep. Ook Gijs Knoppert was sterk van de partij door flink door te zetten en met zowel een rechts als links uitgevoerde ippon-seoi-nage te scoren. Isabella Rietveld (8 punten) werkte hard en wist te scoren met een o-soto-gari (beenworp).

 

 

De volgende groep was bezet met 6 Judo Ryu Rijkse judoka’s. Jayden was beheerst en technisch bezig, scoorde o.a. met een mooie ippon-seoi-nage en pakt 17 punten. Zoey van Ieperen (18 punten) scoort veel met een variatie aan technieken. Karsten Klaverstijn (8 punten) liet zich van zijn doorzetterkant zien door na een pijnlijke knie toch alle resterende partijen te spelen. Rick Moeljordirjo was mooi technisch en oplettend aan het judoën. Scoren lukte nog niet altijd maar 8 punten en een goed optreden zijn een mooi resultaat. Francesca Rietveld (16 punten) liet met wilskracht een sterk staaltje judo zien in een categorie met veel zwaardere judoka’s. Timo Swart is bijzonder sterk en benut dit goed in zijn partijen; alle partijen gewonnen en 20 punten.

  

 

In de laatste groep strijden Layla van Doorn en Noa van Dijk in een kleine poule. Noa is lekker fanatiek met aanvallen en pakt 15 punten. Layla is niet helemaal lekker, maar toont een goede inzet. Laura Cosentino (8 punten) was steeds goed in de aanval, maar kwam evenals haar opponent (2 keer) niet tot scoren. Ruben de Boer (12 punten) en Thomas Boskeljon zaten in dezelfde poule met ook een paar veel zwaardere tegenstanders. Met tactisch judo weten beide diverse punten te scoren.