Judo Ryu Rijkse

Pot van Olen België

Resultaten Olen (België)

 

 

 

 

 

Esmé Scherrenberg 1e plaats

Justin van Veen 3e plaats

 

 

Voor een aantal wedstrijdjudoka’s was er afgelopen weekend via Top Judo Utrecht een pittig internationaal toernooi bij onze zuiderburen in Olen. Na een lange rit en nog langer wachten werd er goed gestreden door de IJsselsteiners. Esmé Scherrenberg en Justin van Veen wisten zich in de leeftijdsklasse tot 15 jaar op het podium te werken en een echte pot van Olen met 3 oren te bemachtigen. Heel knap want er was een sterk deelnemersveld.

De bijna 14-jarige Esmé pakte in een groep van 14 judoka’s een mooie 1e plaats. Na een sterk judoseizoen 2016/2017 stond ze met zelfvertrouwen op de mat. In haar poule won ze na een pittige strijd beide partijen, waarna de kruisfinale ook werd gewonnen. Na weer een mooie winst werd de finale relatief eenvoudig gewonnen met een ippon en was de kampioenstitel voor Esmé.

Ook Justin (14 jaar) heeft 5 partijen mogen spelen. De eerste wint hij, waarna de 2e ronde verloren wordt in de golden score tijd met een shido (straf). Tegen een grote jongen weet hij de winst binnen te trekken door een houdgreep en vervolgens wordt ook de 4e ronde gewonnen. Hier komt hij in de golden score tijd tegen een Franse jongen net tekort, maar mag hij een zeer verdienstelijke 3e prijs in ontvangst nemen.

Voor de 13-jarige Femke Hooijsma was het, evenals voor Esmé en Justin, haar eerste optreden in het ‘buitenland’. Na een eerste verliespartij knokt Femke zich in de 2e ronde naar een overwinning. In de volgende partij een goede inzet, maar geen score en daarmee het einde van een mooie ervaring.

De 14-jarige Rowen Soetowidjojo wist na een lange tijd afwezigheid (als gevolg van een blessure) knap 5 ronden door te komen in een goed bezette gewichtsklasse. Met een paar mooie winstpartijen werd Rowen pas in het finalegedeelte gestuit in zijn strijd om de prijzen.

Voor de 15-jarige Josefien Poos was het een zware strijd in de leeftijdsklasse tot 18 jaar, maar ze begon goed met een sterke verwurging. Een veel zwaardere tegenstandster in de volgende ronde was een paar maten te groot, waarna ze een goede partij om brons maakt. Ondanks een goede pakking en houding kon ze deze niet in haar voordeel beslechten, maar ook voor haar een mooie ervaring en een volgende stap in de goede richting.