Judo Ryu Rijkse

Toernooi Emmen 8 oktober 2016

thumbnail_IMG-20161008-WA0007_resized_20161008_060435759

Via Top Judo Utrecht waren er weer een paar Ijsselsteinse judoka’s afgereisd naar het verre nNoorden voor de Open Drentse judokampioenschappen.

Esmé Scherrenberg weet hier een knappe 2e plaats te veroveren. Zezat in een poule van 15 deelnemers en wist 3 keer op rij te winnen met ippon door verschillende houdgrepen. In de vierde partij ging de strijd om de eerste plaats gelijk op, maar verliest Esmé helaas met 2 shido’s. Maar hiermee een welverdiende 2e plaats in Emmen.

Rowen Soetowidjojo judode in Emmen op een hoger niveau dan vorige keren, maar wist toch knap 3 partijen te winnen. Twee wint hij met ippon en 1 met een houdgreep. Na 2 verliespartijen lag Rowen na de 5e ronde uit het toernooi.

Josefien Poos heeft goed judo laten zien, maar de andere dames waren een maatje te groot. Haar eerste partij verliest Josefien tegen de latere nummer 1. In de volgende partij kwam ze in een verwurging waarmee het toernooi ten einde was.

Justin van Veen wist zich aardig staande te houden. Na een eerste verliespartij wint hij er twee heel netjes. Helaas verlies in de 4e partij waar dit een beetje zijn eigen schuld was. Toch mooi meegestreden op dit grote toernooi.