Trainingen en tijden

De training

Binnen onze vereniging is het mogelijk om vanaf 5 jaar judolessen te volgen, maar ook de senioren zijn goed vertegenwoordigd. Op een respectvolle en verantwoorde manier wordt er gewerkt aan de motorische, fysieke  en sociale ontwikkeling van alle judoka’s.

De allerjongsten worden vertrouwd gemaakt met basisvaardigheden zoals balans, trekken, duwen, kruipen, rollen en valbreken. Dit wordt al gauw gevolgd door serieuze judotechnieken waarbij de bewegingen allereerst in haar grove vorm worden aangeleerd. Er is veel ruimte voor van nature aanwezige bewegingen welke judo gerelateerd zijn. Houd je (dochter/zoon) van stoeien? Dan vind je binnen de judosport helemaal je plek!

Naar een hogere leeftijd vindt er een uitbouw plaats van werp- en controletechnieken en komen coördinatie, dynamiek, balansverstoring, overnamen en verbindingen aan bod. Gecombineerd met de nodige fysieke uitdaging, worden er flinke stappen gemaakt in de sportieve ontwikkeling van de judoleden.

Ter voorbereiding van het behalen van een meester (dan) graad wordt vanaf groene band het nage-no-kata onderwezen. Deze oefeningen zijn door de grondlegger van het judo, Jigoro Kano, vastgelegd en leveren een grote bijdrage aan het inzicht in judotechnieken. Wil je nog hogerop? Ook dat kan bij Judo Ryu Rijkse, zowel op wedstrijdgebied als technisch vlak. Je bent van harte welkom voor een introductie les!

Zaterdag: Basistraining

10.00 – 11.00 uur                5 t/m 9 jarigen

11.00 – 12.00 uur                15 jaar (gevord.) en ouder

12.00 – 13.00 uur                10 t/m 16 jarigen

Woensdag: Selectie & Senioren

19.00 – 20.00 uur                wedstrijdselectie jeugd
20.00 – 21.00 uur                 vanaf 14 jaar