Judo Ryu Rijkse

Utrecht Judotoernooi 11 november

Mick Hoenselaar en Isabella Rietveld begonnen zondagochtend in dezelfde poule. Beide wisten één wedstrijd op beslissing te winnen en stonden de overige partijen stevig op de mat maar konden daarmee geen podiumplek bemachtigen.

Esra de Boer en Roan Klazema volgden in het volgende blok en zaten eveneens (zoals vele malen eerder) bij elkaar in de poule. Esra wist deze keer Roan te verslaan en ook een tweede partij nipt met winst af te sluiten waardoor ze verdiend een derde plek behaalde.

Christian Shalkovsky liet in twee partijen mooi technisch judo zien en wist deze partijen dan ook met een ippon te beslechten. Een mooie derde plaats hierdoor. Francesca Rietveld zat in een zware poule maar wist van de vier partijen twee te winnen. Daarna moesten echter nog twee partijen worden gedraaid omdat drie judoka’s in de poule dezelfde score hadden. Ondanks de vermoeidheid wist ze ook deze extra ronde een partij met een verdiende waza-ari te winnen waardoor ook zij op de derde plek op het podium kwam.

In het laatste blok kwamen behalve Ivo Klazema de drie musketiers (Ruben de Boer, Thomas Boskeljon en Arthur Schoenmakers) uit en waren ook de moeders weer van de partij om het drietal aan te moedigen. Ruben en Thomas zaten in dezelfde poule waarbij Thomas dit keer de overhand had wat ondanks één verloren wedstrijd toch resulteerde in een eerste plaats voor hem en een derde plaats voor Ruben. Arthur stond zoals altijd fel te judoën maar had sterke tegenstanders. Vier partijen en twee ippons later was hij ook derde van zijn poule. Ivo Klazema bleek weer een paar kilootjes aangekomen en moest in de -60 kg uitkomen. Zijn eerste twee partijen wist hij verrassend met een overname te winnen. Ook in deze poule moest nadat iedereen vier partijen had gespeeld een extra ronde plaatsvinden. Na een mooie overname in de laatste partij kwam hij echter in een houdgreep waardoor hij net geen podiumplek wist te bemachtigen.

Het was een gezellige toernooi waarin alle judoka’s weer hebben laten zien dat ze groeien in de sport!