Judo Ryu Rijkse

Utrecht toernooi 12 november en Residentie toernooi 11 en 12 november 2017

Als altijd was het een gezellig en door Judo Ryu Mackaay en De Voltreffer een goed georganiseerd toernooi in Utrecht. Van Judo Ryu Rijkse waren er een groot aantal deelnemers.

1e prijs: Ivo Klazema, Jayden Hoogeveen

2e prijs: Salomon Brouwers, Thomas Boskeljon

3e prijs: Esra de Boer, Cas Oostrom, Sara Ferrier, Amber Galesloot, Arthur Schoenmakers

In het eerste blok wist Esra de Boer door twee wedstrijden met een snelle tai-otoshi op ippon te winnen een derde plaats te behalen. Ook Cas van Oostrom was sterk aan het judoën en had met een gewonnen wedstrijd met ippon en één op beslissing net voldoende voor de derde plek. Salomon Brouwers schreef drie wedstrijden op zijn naam en eindigde daardoor op de 2e plek in zijn poule. Roan Klazema en Mick Hoenselaar lieten zich van hun beste kant zien maar wisten niet voldoende punten te scoren.

 

 

In het tweede tijdsblok kwamen Sara Ferrier en Jayden Hoogeveen uit in dezelfde poule. Na een mooi gelijk opgaande strijd tussen deze twee jonge judoka’s wist Jayden uiteindelijk net voor tijd het enige punt te scoren. De andere partijen ging Jayden met hard werken ook prima af en wist 1ste te worden in zijn poule. Sara wist met stevige houdgrepen nog 2 wedstrijden te winnen en werd daarmee 3de in deze poule.

Francesca Rietveld trof een poule met snel bewegende judoka’s. Na de eerste partij lukte het haar om zelf ook meer aan te vallen en draaide na hard werken erg knap uit een houdgreep, deze keer nog net buiten de tijd. Weer veel geleerd!

Timo Swart begon de dag niet op z’n best, moest in een nieuwe gewichtsklasse hard werken en had wat last van z’n zenuwen. Maar dat de volhouder wint heeft hij in zijn laatste partij maar weer bewezen door met een mooi worp zijn drie koppen grotere tegenstander tijdens het eindsignaal nog net te verslaan.

In het derde blok kwam ook Tijn Buijen van Weelderen op dit toernooi uit in een hogere gewichtsklasse en moest met nieuwe tactieken en vooral techniek flink aan de bak in zijn wedstrijden. Hij heeft hard gewerkt en leren incasseren!

Ruben de Boer en Thomas Boskeljon begonnen aan hun laatste wedstrijd in de -12 klasse en zaten in dezelfde poule. Ruben heeft tijdens zijn eerste twee lange partijen laten zien dat hij steeds meer rust en concentratie in zijn judospel kan brengen om een wedstijd goed uit te judoen. In beide gevallen netjes de winst naar zich toe getrokken. Thomas won ook zijn eerste twee partijen met goed aanvallend judo, hoewel hij zijn lievelingsworp echt nog even moet bewaren voor de -15 klasse! De (wed)strijd tussen deze twee trainingsmaatjes was er een met veel aanvallen, mooie bewegingen en ook wat shido’s, uiteindelijk trok Thomas aan het langste eind. Hiermee werd hij 2de in de poule en kwam Ruben helaas net naast het podium.

In het vierde blok stonden de judoka’s -15 jaar op de mat. Amber Galesloot hield zich uitstekend staande in een zeer sterke poule en behaalde daar de derde plaats. Arthur Schoenmakers moest stevig aan de bak waarbij de laatste partij een huzaren stukje was. Na eerst drie minuten volop te hebben gestreden was de partij onbeslist. Pas na een verlenging van nog eens drie minuten in de golden score lukte het Arthur om zijn tegenstander in een houdgreep te krijgen die toen niet meer de puf had om daar uit te komen. Een zeer verdiende derde plaats voor Arthur.

 

Ivo Klazema judode een fantastische wedstrijd. De eerste wedstrijd werd gewonnen met een houdgreep. De tweede wedstrijd stond hij 2 wazari’s achter en lag hij in een houdgreep totdat hij er in slaagde de tegenstander in een sankaku te krijgen die prompt aftikte. Een verrassende wending. Ook de derde partij wist hij met een houdgreep te beslissen waardoor hij voldoende punten had verzameld om op de eerste plaats te komen. 

 

Met dank aan de coaches Brian, Liseth en Marco

 

 

In hetzelfde weekend was er voor Justin van Veen, Rowen Soetowidjojo, Femke Hooijsma, Esmé Scherrenberg en Josefien Poos het Residentietoernooi in Den Haag.

Voor Justin, Esmé, en Rowen was het alvast de kennismaking met hun nieuwe leeftijdsklasse tot 18 jaar. Justin ging na een vrijloting in de 2e ronde al snel op zijn rug, maar kwam daarna in een spannende strijd op voorsprong door een houdgreep. Helaas wist zijn tegenstander hier uit te komen en scoorde vervolgens met een schouderworp op twee knieën. Ook Rowen weet zijn mannetje goed te staan en scoort zijn eerste partij met een verwurging. Daarna lukte het niet meer om te scoren en was zijn toernooi ten einde. Esmé begon haar eerste partij goed en was gelijkwaardig, maar rolde op de grond in een armklem. De tweede en derde partij is de stand na de gebruikelijke speeltijd nog gelijk, waardoor er een goldenscore volgt. In beide gevallen weet Esmé te winnen met een lage schouderworp. De vierde partij kon Esmé niet voldoende tot een aanval komen en werd verloren. Maar een goed resultaat van Esmé niet alleen in een nieuwe leeftijdsklasse, maar ook in een hogere gewichtsklasse. Josefien kwam direct uit tegen een podiumkandidaat. Ze maakt een goede partij, maar belandt helaas in een verwurging. In de volgende ronde is het een armklem die een vervolg in de weg staat. Maar weer een goede ervaring voor alle judoka’s.