Judo Ryu Rijkse

Utrecht toernooi 2009

judo-ryu-rijkse-UtrechtToernooi-matthijsHet 31e judotoernooi van Utrecht was zoals altijd weer goed georganiseerd. Met korte wachttijden, veel ruimte en een sportieve sfeer, altijd plezierig om naar toe te gaan.

 

1e plaats 2e plaats 3e plaats
Joep v Klaveren Damien Huntjens Claudia vd Berg
Matthijs vd Poel Diemas vd Horst Demi v. Dam
Arne Steemers Jaimy Stevens Asim Muhammad
Colin Smits Bjorn Petersen Joris Hoedeman
Indira Nagesar Koen vd IJssel Rutger Knol

 
In de vroege ochtendgroep waren het de minder ervaren wedstrijdjudoka’s die verrasten met een flink aantal prijzen. De 8-jarige Matthijs v.d. Poel deed het erg goed en scoorde 3 ippons. Ondanks een verliespartij bleek hij toch de beste van zijn poule te zijn. Stralend stond Matthijs, voor het eerst op ee groot toernooi, op de hoogste plaats van het erepodium. Jayden de Bruin (7 jaar) deed voor het eerst mee aan een echt toernooi en was prima aan het werk. Twee mooie winstpartijen brachten hem net niet op het erepodium, maar een goede prestatie had hij wel neergezet. Eveneens voor het eerst van de partij was de 7-jarige Tijmen de Groot. Voor hem was het niveau nog een stapje te hoog, maar oefening baart kunst. Melanie v. Hattem is ondanks haar jonge leeftijd (7 jaar) al een flink ervaren wedstrijdjudoka; ze had echter niet haar dag en viel buiten de prijzen. In dezelfde categorie pakte nieuweling Demi v. Dam een mooie 3e plaats. Ze bleek al aardig wat worpen te beheersen en scoorde ook met een sterke houdgreep. Gido Steemers was eveneens als lichtste judoka ondergebracht in deze categorie. De 7-jarige Gido bood prima verzet en maakte een paar mooie aanvallen, maar een prijs zat er deze keer niet in. Jaimy Stevens maakte een wat moeizame start door met 2 verliespartijen, daarna herstelde hij goed en pakte toch nog een mooie 2e prijs. Diemas v.d. Horst verslikte zich in zijn 1e partij, maar kwam daarna goed op dreef. Met louter ippons pakte hij een 2e plaats. Damien Hutjens deed erg zijn best en dit werd beloond met een 1e plaats. Een prima prestatie voor de 8-jarige Damien. Claudia v.d. Berg vocht als een leeuw, scoorde 2 keer een ippon en werd een goede 3e in haar poule.

In de volgende ochtendgroep met (bijna) 9-jarigen waren 5 IJsselsteiners van de partij. Joep v. Klaveren verloor zijn eerste partij helaas op straffen doordat hij te snel op zijn knieën valt met de worpen. Maar overduidelijk was hij de beste in zijn categorie waardoor hij uiteindelijk toch een 1e plaats bereikte. Asim Muhammad is steeds stabieler aan het judoen en maakte mooie scores. Hij kwam tot een prima 3e plaats. Voor Misha Ruijgrok was dit toernooi nog wat te zwaar. Het lukte hem ondanks een prima inzet niet om een partij op winst te zetten. De op wedstrijdgebied minder ervaren Melvin Spallink redde het ook niet. Maar een goede inzet en sportiviteit waren zijn deel. Bjorn Petersen verraste een paar tegenstanders met een prachtige ippon-worp. Helaas weten we niet met welke worp, want deze coach was toen te laat ter plekke. Maar des te mooier, want scoren moet je zelf. Bjorn werd 2e.

In de loop van de dag werd het aantal judoka’s per ploeg kleiner en dus werd het wat minder druk voor de coaches. In de groep 9/10-jarigen was Joris Hoedeman sterk aan het werk. Toch kon hij niet veel partijen op zijn naam zetten. Een ippon bleek voldoende voor de verdiend 3e plaats. Tessa Steemers had een bijzonder zware indeling. Het lukte haar niet om een partij op haar naam te zetten, maar gewoon doorgaan doet ze wel. Rutger Knol had het aanvankelijk vooral mentaal moeilijk. Na een duidelijk gesprekje met de coach herpkate hij zich wat direct zichtbaar was in zijn judostijl en prestatie. Het leverde Rutger een mooie 3e plaats.

De 11-jarige Patrick v.d. Sluiszen en Arne Steemers bevolkten de 1e middaggroep. Patrick had relatief zware tegenstanders, maar wist heel mooi een 3e plaats te bemachtigen. Arne was heel geconcentreerd in al zijn partijen. Een misstap maakt hij niet snel en fouten van zijn tegenstander worden meestal rap afgestraft. Ook nu; hij werd dus 1e.

Indira Nagesar, koen v.d. IJssel en de broers Quido en Colin Smits werden gecoacht door onze stagiarie Rick v. Zanten. Hierbij zijn verslag:
De jongens hebben het gister nog goed gedaan! Quido had het alleen heel zwaar, hij heeft alles verloren maar toch wel leuke dingen laten zien! Collin verloor zijn eerste 2 partijen maar won daarna van dezelfde jongens mede dankzij één geblesseerde tegenstander! Maar 1e is 1e!
Koen verloor zijn 1e partij, maar won daarna wel al zijn partijen en werd knap 2e! En Indira was op 1 partij na (waarin hij zich een beetje liet verrassen) heel erg goed! Hij maakte echt een paar prachtige punten!

Met dank aan de andere coaches, Harvey Stevens, Jeremy v. Hattem, Peter v. Klaveren, Frank Steemers en Rob Hoedeman.

Proficiat voor alle prijswinnaars,
Irma
[nggallery id=14]