Judo Ryu Rijkse

Verslag DK -12

Afgelopen zaterdag zijn er 2 judoka’s van Judo Ryu Rijkse district kampioen gewonnen Melanie van Hattem en Demi van Dam. Melanie van Hattem wist in haar poule en kruisfinales alle partijen te winnen met 5 keer een Ippon. Demi van Dam had maar 2 wedstrijdjes te doen dus zij moest alle twee de wedstrijdjes winnen om clubkampioen te worden. Nadat ze de eerste partij had gewonnen met een Ippon moest ze zich klaar maken voor de volgende, zonder enige spanning ging ze haar tweede partij in. Deze partij naderde langzaam het einde maar Demi stond al met een Wazari voor, nog een paar seconden, en ook Demi was district kampioen.

Op hetzelfde moment moesten Diemas van der Horst en Misha Ruijgrok judoën. Zij moesten beiden eerste van de poule worden om door te gaan naar de kruisfinales. Nadat Diemas zijn eerste partij had verloren maakte hij met overtuigende kracht een Ippon in zijn tweede partij. Helaas werd hij in zijn derde partij met een ippon tegen geworpen zodat hij jammer genoeg niet meer de eerste van de poule kon worden.

Misha had zijn eerste partij verloren maar in zijn tweede partij maakte hij een mooie Ippon tegen iemand die al veel langer judoot dan hij doet, dit was een mooie prestatie van Misha. Uiteindelijke werd Misha toch derde van de poule waarna hij niet doorging naar de kruisfinales.

In de derde groep zaten Jonas Colenbrander, Joep van Klaveren en Matthijs van der Poel. Johans begon goed aan de wedstrijden hij liet zien dat hij er voor ging en daardoor won hij ook zijn eerste partij met een scheidsrechters beslissing. In zijn tweede partij blonk hij echt uit hij stond stevig en stond vol zelfvertrouwen te judoën waarna hij deze partij eindigde met een Ippon in zijn voordeel. Helaas werden de daarop volgende twee wedstrijdjes niet de overwinnende voor Jonas, hij werd uiteindelijk 4e. Matthijs en Joep kwam uit in dezelfde poule de -42. Gelukkig voor hun beiden zaten ze niet bij elkaar aan de start van deze poule dus konden ze elkaar pas tegen komen in de kruisfinales.

Joep begon zijn poule partijen goed hij maakte 2 Ippons achter elkaar waarna hij nog 2 partijen moest om door te kunnen gaan naar de kruisfinales. De derde partij die Joep moest won hij met een Yuko dus de daarop volgende wedstrijd was beslissend om door te gaan naar de kruisfinales. Joep en zijn tegenstander waren beiden hard aan het knokken voor de winst ze probeerde beiden steeds acties te maken maar hij kwam jammer genoeg niks uit na 2 minuten tijd moest er een scheidsrechters beslissing aan te pas komen. Dit werd in het voordeel van Joep, waardoor hij doorging naar de kruisfinales. In de kruisfinales werd hij de eerste wedstrijd verslagen met een Ippon hij kon nog voor 3e plek gaan. De daaropvolgende wedstrijd won hij met een Ippon waarna hij in de finale stond voor de 3e plek. Helaas na 2 minuten keihard te hebben gejudood verloor hij de partij op een wazari.

Matthijs begon zijn partijen uitstekend hij won ze alle met Ippon. Hij hield de houdgrepen die die had hartstikke goed vast waarna zijn tegenstanders er niet meer uit konden komen. Matthijs ging daarom ook door naar de kruisfinales waarna hij de halve finale tegen een veel hogere bander moest. Even leek het of Matthijs werd geworden en de partij afgelopen was, maar hij wist het zo om te draaien dat hij er voor kwam en zo de worp kon overnemen en hij een Ippon scoorde en doorging naar de finale. In de finale kwam hij jammerlijk genoeg tegen een hele goede judoka maar een 2e plek voor Matthijs is een zeer goede prestatie voor een judoka die pas zo kort judoot.

Ik, Quirijn, was zeer tevreden over alle judoka’s deze dag en vond het ook leuk om iedereen te coachen. Ze deden allemaal stuk voor stuk hun best en ze hebben allemaal een super prestatie geleverd!