Judo Ryu Rijkse

Volop judo in IJsselstein

Afgelopen zondag werd in de IJsselhal voor de twaalfde keer het IJsselsteins judotoernooi georganiseerd door onze club. Na de sfeervolle opening door burgemeester Patrick van den Brink konden de eerste judoka’s van start. Meer dan 400 deelnemers van maar liefst 42 verenigingen waren van de partij. Zelfs vanuit Friesland was er een ploeg afgereisd om aan dit grote sportevenement deel te nemen.
Ook van onze club waren er 26 deelnemers. In de eerste ochtendgroep was het de 7-jarige Roald Scheper die de sterren van de hemel speelde en eerste werd. Ook Nine Klazema en Tessa Steemers leverden een goede strijd wat hen een tweede plaats opleverde. Demi van Dam was niet helemaal lekker en moest de mat tijdens een partij verlaten, maar werd toch heel mooi derde. Damian Baljet, Arthur Schoenmakers, Michelle Pfeijffer en Lucas de Boer wisten soms nog wel een partijtje te winnen, maar een prijs zat er op dit zware toernooi niet in.
In de volgende ochtendgroep was de 9-jarige Hidde Tuinman oppermachtig in zijn klasse. Veel tijd bracht hij niet door op de mat, want de ippon viel al snel wat hem een eerste plaats opleverde. Ook voor de 14-jarige Arne Steemers was er een verdiende eerste plaats. Dit was echter een zwaar bevochten zege, want aanvankelijk verloor hij één partij in de voorronden tegen een judoka uit Utrecht. Via de kruisfinale kwam Arne echter sterk terug en wist in de finale zijn eerdere verlies weg te poetsen met een fraaie zege. Esme Scherrenberg maakte prachtige scores en kwam uit eveneens een grote poule helemaal tot de finale. Hier was haar tegenstander net te sterk en dus was er een tweede plaats op het podium voor Esme. Rowen Soetowidjojo en Adyen de Souza pakten na een goede strijd een derde plaats. Een goede mentaliteit van beiden, want Rowen startte met verlies en Adyen had nog geen week eerder een fikse val op zijn hoofd gemaakt. Vincent de Bruijn had het als gele bander erg zwaar in zijn poule, maar bleef tot de laatste partij goed aan het werk. Dit werd beloond met een mooie zege tegen een bruine bander!  Femke Hooijsma, Misha Ruijgrok en Joep van Klaveren werkten goed en wonnen ook nog wel een partij, maar kwamen niet op het podium.
[nggallery id=64]
In de middag was het de 14-jarige Yentel Rison die zonder twijfel afrekende met haar opponenten; Een mooie eerste plaats door alert judo. Max van Burgel deed het ook erg goed en pakte de tweede prijs in een zware poule. Jaimy Stevens verloor zijn eerste partij, maar knokte goed terug om uiteindelijk een mooie derde plaats te bemachtigen. Diemas van der Horst haalde dit net niet. Gele bander Ronin Prinssen heeft nog geen wedstrijdervaring en moest aan de bak tegen hoge banders. Zonder angst en met uitstekend judo betrad hij steeds de mat. Het leverde Ronin nog een mooie overwinning en een goede ervaring.
In de laatste groep kwam Matthijs van der Poel weer zonder kleerscheuren door de strijd. Met overwicht won hij al zijn partijen met een eerste plaats als resultaat. Een sterke judoka die je niet zo gauw gek krijgt. Claudia van den Berg stond in dezelfde poule ook goed te werken, maar verloor net om de derde plaats. Thimon van Gestel begon goed, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Niet veel later werd duidelijk dat hij gewoon ziek was en dus moest Thimon het strijdtoneel voortijdig verlaten. Josefien Poos was goed op weg, maar trof om de derde plaats een net wat sterkere tegenstander.
Een mooie en gezellige toernooidag.  Met dank aan alle vrijwilligers!