Met 130 judoka’s op de mat, zijn op zaterdag 25 maart in 23 poules bijna 350 randori partijen afgewerkt op 6 matten. Met behulp van de vele vrijwilligers liep het toernooi gesmeerd. Doel was om met minder reistijd, minder wachttijd, minder spanning en minder kosten judoka’s meer judotijd op de mat te geven om wedstrijdervaring op te doen.

Vooral de blokken van half 1 en kwart voor 2 blonken uit in rust. Met het geluid van de klankschaal om de start en het einde van de partijen aan te kondigen ontstond er een serene sfeer waarmee de judoka’s in de leeftijdscategorie -8, -10 en -12 jaar zich goed konden concentreren op het judo. Er werd lekker gestreden en vooral veel plezier gemaakt. Ook de judoka’s die het nog erg spannend vonden wisten dit te overwinnen en gingen blij naar huis.

In een tijdsbestek van 4 tot 5 kwartier waren er door de meeste judoka’s vijf partijen gespeeld en kon men met een mooie medaille huiswaarts keren.

In het blok van drie uur kwamen zo’n 60 judoka’s in actie in de leeftijdscategorie -12 en -15 (sommigen -18). Na 5 tot 6 kwartier waren ook hier de meeste partijen gespeeld en kon worden overgegaan op de prijsuitreiking. Opvallend was hoe fanatiek iedereen de punten binnen probeerde te halen, maar tegelijkertijd hoe sportief en met respect voor de tegenstander de partijen gespeeld werden. Doordat de volle speeltijd onafgebroken benut werd kon iedereen veel judo-ervaring opdoen en ook fysiek lekker aan de bak.

In tegenstelling tot de gebruikelijke ranking in de poules, vond op basis van het aantal behaalde punten de uitreiking plaats wat resulteerde in een 1e, 2e en 3e categorie.

Bedankt alle vrijwilligers voor het slagen van dit leuke evenement!

Grietje, Menno, Erik, Niels, Tim, Frank, Kirsten, Remco, Jaimy, Misha, Claudia, Yentel, Arne en Rowen voor hun begeleiding op de mat, Femke en Esmé voor het regelen van het geluidsignaal, Tessa, Marco, Angelique, Peter, Ben en Inge voor de tafelbezetting, Egbert voor de speeches, Thomas voor de foto’s, Brian, Bryan, Diemas en Cees voor het leggen van de mat en Edwin voor het uitlenen van de klankschaal.

Plaatsingen Judo Ryu Rijkse judoka’s:

1e categorie:

Sven Messemaker

Jayden Hoogeveen

Martin Mihaylov

Wietse Kampen

Salomon Brouwers

Sara Ferrier

Tijn Buijen van Weelderen

Ruben de Boer

Esra de Boer

Timo Swart

Zoey van Ieperen

Francesca Rietveld

Matthijs van der Poel

Robbe Stout

Femke Hooijsma

Justin van Veen

Amber Galesloot

 

2e categorie:

Mick Blok

David Kalkhoven

Romar Da Costa Gomez

Isabella Rietveld

Finn Anastasakis

Zoe Kamphuis

Cas Oostrom

Tim Hintzen

Tico Kempenaar

Huub Kesselaar

Josefien Poos

 

3e categorie:

Thijs Swart

Lana Watson

Mick Hoenselaar

Thaddy Kempenaar

Kira de Cock

Teun van Echtelt

Patrick de Haas

Laura Cosentino

Isis Hoogeveen

Lucas de Boer

Layla van Doorn

Simon Theunissen

Jaimy Vermeulen