Judo Ryu Rijkse

City Talent Cup Judo in Groningen

Op zaterdag 27 september deden 4 judoka’s van Judo Ryu Rijkse via Topjudo Utrecht mee met het City of talent judocup toernooi in Groningen.
Dit is een sterk bezet toernooi met ruim 450 deelnemers en ook tegenstanders uit het noorden die onze judoka’s niet altijd tegenkomen.
In de eerste groep kwamen Matthijs van der Poel en Rowen Soetowidjojo in actie. Matthijs van der Poel zat in een sterke poule en had het zeer zwaar, is misschien nog wat aan de lichte kant voor de -55 kg, toch wist hij knap 1 wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas was dit niet genoeg om door te stromen naar een van de finalepoules. Rowen Soetowidjojo had een ijzersterk toernooi. In het grondgevecht is hij enorm verbeterd, maar met name in de tachi waza, het staande duel was hij heer en meester, waar door hij apetrots de eerste prijs mocht ophalen.

Jaimy Stevens had ook een prima toernooi, hij heeft flink aan kracht gewonnen, waardoor het niet een tegenstander lukte tegen hem te scoren. Helaas leverde dat een paar keer shido verlies op, maar ook 4 ippon overwinningen. Genoeg om tot zijn vreugde een medaille op te mogen halen.
Yentel Rison kwam in een veld van 7 deelneemsters uit in de klasse tot 57kg. Niet helemaal tevreden met het resultaat, pakte zij hier toch een mooie derde plaats. Prima begin van weer een nieuw judoseizoen.