Alle judoka’s hebben hard gestreden afgelopen zaterdag. In de ochtend waren Adyen, Misha, Diemas, Jaimy en Matthijs aan de beurt. De judoka’s hadden er veel zin in. Jammer genoeg kwamen Misha, Diemas en Matthijs niet ver in dit toernooi. Diemas heeft hard gestreden en ging er fel in. Misha heeft zich goed staande kunnen houden, maar ging er jammer genoeg af na 3 partijen. Eerste wedstrijd had hij meer initiatief getoond, dus had hij deze gewonnen op scheidrechters beslissing. Matthijs had zijn eerste wedstrijd gewonnen met een ippon. In de wedstrijden die erop volgde had hij hele sterke tegenstanders. Hij kon bij beide partijen zich goed staande houder, maar helaas lukte het niet om nog een partij te winnen.

Jaimy heeft een goed potje judo laten zien. Hij won meerdere partijen en dat voor iemand die net pas is overgeplaatst naar een nieuwe gewichtscategorie. De tegenstanders waren een stuk zwaarder en groter, dus volgende keer dan kan hij wel een ticket bemachtigen voor het NK. Adyen had de eerste partij gewonnen met een yuko. Hierna verloor hij helaas ook met een yuko, dit was een hevige strijd tussen beide judoka’s . Hij werd door Marcel, de coach van TJU, goed tegengesproken om de wedstrijden daarna weer met volle intentie te winnen. Hij heeft zich niet laten tegen zitten door het eerder verlies. Daardoor heeft hij nu een ticket kunnen bemachtigen voor het NK. Hij werd afgelopen zaterdag 3e.

In de middag waren Joep en Claudia aan de beurt. Joep had een lastige kluif aan de wedstrijden die zouden komen. Hij was hoog ingedeeld met gewicht en de tegenstanders waren bijna allemaal een halve kop groter. De eerste wedstrijd was hij heel fel ingegaan, helaas kon hij dit de 2e wedstrijd niet laten zien. Maar het komt wel goed bij de volgende wedstrijden. Tegelijkertijd was Claudia ook aan de beurt. De eerste 2 wedstrijden gingen nog niet helemaal volgens plan. Zij verloor de eerste 2 wedstrijden, dus ze moest de volgende 2 wedstrijden winnen om een ticket te bemachtigen voor het NK. Bij de dames was namelijk een poule systeem in plaats van dubbele eliminatie. Haar 3e wedstrijd was een hele goede. Ze had het erg zwaar en beide judoka’s werkte heel erg hard. Tijdens deze wedstrijd kreeg haar tegenstander een hansoku makee waardoor Claudia de wedstrijd had gewonnen. Haar volgende wedstrijd moest ze er hard tegen aan. Dit liet ze ook zien en daardoor heeft Claudia ook een ticket weten te bemachtigen voor het NK.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Ook de judoka’s die niet ver waren gekomen hebben goed gejudood.