Aan het einde van de meivakantie was er het districtstoernooi voor jongens en meisjes tot 12 jaar. In poules werd er gestreden om de prijzen.

Prijswinnaars:

1e prijs: Hidde Tuinman, Josefien Poos, Max van Burgel

2e prijs: Esmé Scherrenberg, Melanie van Hattem, Roald Scheper,                     Femke Hooijsma

3e prijs: Melle Tuinman

In de ochtend was de 10-jarige Hidde Tuinman oppermachtig met mooie worpen. Hij scoorde met een variëteit van technieken zoals morote-seoi-nage (schouderworp), uki-goshi links (heupworp) en een aantal beentechnieken. Met de houdgreep als afronding werd het iedere keer weer ippon en een verdiende eerste plaats.

Ook Esmé Scherrenberg was haar opponenten goed de baas. Met overtuiging won zij 3 partijen waarna een tegenstander met groene bander toch wat sterker bleek te zijn. Maar een tweede plaats was een prima resultaat. Melanie van Hattem was soms nog iets te afwachtend met haar aanvallen, maar scoorde goed met haar sterke heupworp, een houdgreep en trekkende beweging. Melanie werd tweede.

Melle Tuinman mocht als 7-jarige voor het eerst meedoen aan een groot toernooi. Hij werkte uitstekend, kwam uit een houdgreep en liet mooie judobewegingen zien. In zijn laatste ronde wist hij de tegenstander naar zijn rug te sturen waarvoor ippon gegeven werd. Een mooie medaille voor de derde plek. Ook Gido Steemers is nog niet zo ervaren voor een dergelijk toernooi, maar was ook goed aan het werk. Hij scoorde diverse keren met beenworpen (ko-soto-gari), kwam een keer sterk uit een houdgreep, won 1 partij en een andere bijna. Met wat meer ervaring komt hij zeker verder dan de vierde plaats van deze keer.

In de middag waren Josefien Poos en Max van Burgel de sterksten in hun poule. Max wist alleen zijn eerste partij niet te scoren, maar de winst ging wel naar hem. Daarna was het yugho en ippon en dus een verdiende eerste plaats. Josefien had in drie partijen geen score op het bord maar bleek wel de meest aanvallende. Met nog een ippon-zege was het een eerste plaats.

Roald Scheper begon ook met een nipte winst, maar kon na ippon strijden om de beste podium plaats. Met een yugho-verlies werd het een hele mooie tweede plaats. Femke Hooijma startte goed met ippon. Na een verliespartij ging ze goed verder en scoorde yugho. In de beslissende strijd om de eerste plaats redde ze het net niet, maar een tweede plaats is een goed resultaat.

Bijna allemaal met een prijs naar huis!

[nggallery id=83]