Judo Ryu Rijkse

DK-12 Ede

judo-ryu-rijkse-joep van klaveren kampioen midden nederland-12-thumbJoep van Klaveren judokampioen tot 12 jaar van Midden-Nederland

Afgelopen zaterdag is de 9-jarige Joep v. Klaveren in een druk bezette gewichtsklasse kampioen van Midden-Nederland geworden. In sporthal ‘Riet in Ede waren het vrijwel uitsluitend groene banders die zich als kanshebbers voor een titel presenteerden. Voor Judo Ryu Rijkse kwamen Asim Muhammad, Yentel Rison, Patrick v.d. Sluiszen, Joris Hoedeman, Arne Steemers en Joep v. Klaveren uit. (klik op de foto voor een vergroting

Joep kwam evenals Joris en Arne uit in de klasse tot 34kg die bezet werd door maar liefst 17 judoka’s. Voor het eerst was er gekozen om alle gewichtsklassen te splitsten in kleinere poules. In deze poules veroverden Joep en Joris ondanks een moeizame start met een verliespartij een 1e plaats. Blijkbaar speelden de zenuwen voor dit belangrijke kampioenschap een grote rol. Gaande weg op het toernooi, dat organisatorisch moeizaam verliep, kwamen Joris en Joep echter steeds meer op gang. Ook Arne maakte niet de sterke indruk die hij kan hebben. In zijn 2e partij werd hij verrast met een mooie offerworp van zijn tegenstander waardoor hij uiteindelijk 2e werd in zijn poule. Door de vreemde keuze van het wedstrijdsysteem mochten alleen de poulewinnaars nog strijden om de kampioenstitel. Voor Arne was er dus geen herkansing.

Joris en Joep gingen als poulewinnaar wel door naar de volgende ronde, samen met nog een judoka uit Almere en Utrecht. Joris wist hierin nog heel knap te winnen van een beduchte tegenstander en werd 3e van de gehele gewichtsklasse. Joep was niet meer te stuiten en won 2 partijen binnen enkele seconden. De finale tegen de judoka uit Almere was een ware titanenstrijd. Joep kon niet gemakkelijk scoren en moest vanaf de kant flink in bedwang worden gehouden, maar had overduidelijk de beste scorekansen. De beslissing viel bij alle drie scheidsrechters zeer terecht in het voordeel van Joep uit. Juichend verliet Joep als kampioen de wedstrijdmat. Een mooi resultaat voor de nog 9-jarige Joep in de leeftijdsklasse tot 12 jaar.

Asim was als gele bander geselecteerd voor dit kampioenschap vanwege zijn goed resultaat in het oranje banden toernooi. Hij deed prima zijn best, maar kon in het hoge niveau niet tot scoren komen. Patrick v.d. Sluiszen was doorgeschoven naar de klasse tot 42kg. Hier begon hij met een verliespartij, maar daarna boekte Patrick alleen nog maar winst. Met een verdiende 2e plaats ging Patrick tevreden weer naar huis.

Yentel Rison was evenals Patrick met 5 deelnemers in haar klasse. Na een paar pittige partijen waren 3 judoka’s waaronder Yentel gelijk geëindigd. Hierdoor moesten er opnieuw 2 partijen worden gespeeld om uit te maken wie er 2e en 3e zou worden. Yentel had het zwaar maar wist 1 partij hiervan te winnen. Hierdoor pakte ze een mooie 3e plaats op dit belangrijke kampioenschap.