Instaptoernooi 8 april 2017 in Vianen

Diverse jonge judoka’s van judo Ryu Rijkse werkten in de middag van 8 april leuke judo partijen af op het instaptoernooi in Vianen.

In de groep van de 6-7 jarigen wist Salomon Brouwers net als vorige keer flink te scoren. Door opnieuw 50 punten (het maximum) te halen kreeg hij de 100 punten oorkonde. Ook voor Mick Hoenselaar was het zijn tweede optreden op het instaptoernooi. Ook hij wist een flink aantal punten te scoren (31), wat een mooie prestatie is. Wytze kampen had nog niet eerder mee gedaan maar wist met een paar winstpartijen 37 punten te scoren. Voor Thijs Swart bleek het nog niet mogelijk om te scoren, maar met iedere ervaring komt hij daar steeds dichter bij.

In de groep van 14.00uur (7-8 jarigen) kwam Esra de Boer ondanks vier winstpartijen net 2 punten te kort voor haar 250 punten oorkonden en trofee. Volgende keer dus een makkie om dit binnen te halen en daarmee ook het einde van de instaptijd.. Ronin Hey won twee partijen met lekker aanvallen en kwam op 21 punten erbij op 68 uit. Ook Zoe Kamphuis kwam boven een totaalscore van 60 uit door 20 punten binnen te slepen.

 

Tenslotte waren de judoka’s van 8 en 9 jaar aan de beurt. Hier wist Floortje van Burgel goed te scoren waarmee ze op 229 punten (totaal) kwam. Sara Ferrier pakte 18 punten en haalde net haar 100 punten oorkonde niet. Zoey van Ieperen wist 30 punten te behalen en kreeg hiermee haar 50 punten oorkonde. Ook Francesca Rietveld was sterk van de partij en wist met haar 21 punten erbij een oorkonde te veroveren. Timo Swart stevent met gestage tred af op het einde van zijn instap toernooi. Met weer 3 ippons kwam hij op 217 punten in totaal.

Voor de judoka’s van onze club kwam er nog een toevoeging van een van de scheidsrechters omdat opviel dat er met respect en gericht op techniek gejudood werd. Een mooi compliment.

Goed gedaan allemaal en dank aan de coaches Marco en Liseth