Judo Ryu Rijkse

Judo talent cup Groningen 26 september 2015

Al om 5.45uur waren de eerste deelnemers die via Top Judo Utrecht uitkwamen op de Judo Talent cup op pad naar Groningen.
Esmé Scherrenberg zat in een poule van 4 en moest hard werken in een zwaardere gewichtsklasse. De eerste partij won Esmé met een mooie heupworp met aansluitend een houdgreep. De tweede partij won Esmé ook met een houdgreep. De derde partij was een stuk moeilijker, ze kwam op achterstand door een shido wegens buiten de mat stappen. Maar na een pittig grondgevecht kreeg ze haar tegenstander toch in een houdgreep. Een verdiende eerste plaats voor Esmé.
Diemas van der Horst was ingedeeld in de categorie tot 55kg met twee poules van 5 deelnemers. Hij maakt een mooie start met een yugho-overwinning. Ook de tweede partij wordt gewonnen, nu met ippon. Na een waza-ari achterstand in de derde partij weet Diemas terug te komen met twee waza-ari scores en de vierde rond wordt een eenvoudige ippon. In de finale-ronde weet hij vrij eenvoudig ippon te scoren met een offerworp overname. Een verdiende 1e plaats voor Diemas.
Rowen Soetowidjojo zat in een poulesysteem met kruisfinales. Hij zat in een poule van 5 judoka’s, in deze poule wint hij alle partijen zeer overtuigend met ippon. In de kruisfinales helaas 1 partij verloren en 1 partij met een houdgreep gewonnen waardoor hij naar de finale ging. In de finale heeft hij uiteindelijk de eerste plaats weten te veroveren doordat zijn tegenstander een strafpunt kreeg. Een mooie eerste podiumplaats voor Rowen!
Matthijs van der Poel heeft in zijn poule 3 partijen gespeeld, maar kon niet tot scoren kunnen komen. Hij kwam helaas niet aan zijn favoriete grondwerk toe, maar heeft wel goed gejudood.
De prijswinnaars werden sfeervol met muziek het podium op gehaald.

WP_20150926_09_08_17_Pro[1] WP_20150926_10_42_05_Pro[1] WP_20150926_10_43_01_Pro[1] WP_20150926_10_45_41_Pro[1]