Judo Ryu Rijkse

1 april, Internationaal Urenco Judotoernooi Almelo

dav

Op zaterdag 1 april vond het ‘Internationaal Urenco Judotoernooi’ plaats in sporthal Iispa te Almelo waaraan 6 judoka’s van Judo Ryu Rijkse meededen.

 

Al vroeg ging Justin van Veen met een goede inzet de eerste partij in die hij won, in de tweede partij was de tegenstander net te sterk maar Justin herpakte zich in de derde partij weer goed. Helaas kreeg hij pijnlijk een tand door zijn lip die door de EHBO moest worden behandeld. Hierna verloor hij uiteindelijk deze partij en zat het toernooi er voor hem op. Goed gewerkt Justin!

 

Ook voor Yentel Rison ging de wekker vroeg af, na de weging om 8 uur ging ze in een poule van 9 van start. Volgens Yentel zelf moest ze nog een beetje wakker worden 😊 waardoor ze snel een waza-ari tegen kreeg. Dat hielp gelijk; na drie minuten trok ze de partij naar zich toe met een armklem. Toen was ze op stoom en de tweede partij werd met een mooie overname gewonnen. In de derde partij (om de eerste plaats) scoorde ze een waza-ari waarna wederom een armklem goed was voor winst en daarmee de eerste plaats! Top gedaan Yentel, mooi resultaat!

 

Nadat zijn vader een kleine aanrijding op de parkeerplaats had afgehandeld kon Diemas van der Horst in het tweede blok aan het toernooi beginnen, hij kwam voor het eerst in de -66 kg gewichtsklasse uit. Met een uitstekende inzet en prima judo verloor Diemas toch nipt op punten de eerste twee wedstrijden maar maakte hij een goede start in deze gewichtsklasse, prima gedaan Diemas!

 

Femke Hooijsma zette zich goed in maar verloor uiteindelijk haar eerste partij tegen de uiteindelijke nummer 1. Ze ging echter goed door; de tweede partij won ze van haar duitse tegenstandster met een heupworp gevolgd door een houdgreep en de derde partij scoorde ze een ippon met een snelle geknielde ippon-seoi-nage. In de vierde partij ontsnapte ze éénmaal aan een houdgreep maar de volgende betekende het einde van haar toernooi. Leuk judo en goed gewerkt Femke!

 

Esmé Scherrenberg kon om 15.10 uur aan de slag: haar eerste partij ging redelijk gelijk op en het kwam tot een ‘golden score’. Esmé hield goed vol en wist uiteindelijk te winnen doordat haar tegenstandster een shido kreeg. De tweede partij liet Esmé er geen gras over groeien en scoorde zeer snel een ippon door een worp op haar knieën te maken. In de finale moest ze het opnemen tegen een bekende tegenstandster en de shido’s gingen over en weer. In de ‘golden score’ kon Esmé haar kracht goed gebruiken; ze kreeg de andere finalist in een houdgreep en won daarmee een mooie eerste plaats in Almelo! Goed gedaan Esmé!

 

De eerste wedstrijd liet Josefien Poos goed en gedegen judo zien, met een worp en aansluitend een sankaku trok ze de winst naar zich toe. De tweede wedstrijd ging gelijk op, helaas kende de scheidsrechter in de laatste seconden een (betwiste) score toe aan de tegenstandster waardoor de partij verloren ging. De derde wedstrijd werd winst door houdgreep na mooie scores waarna de vierde partij naar de tegenstandster ging. Goed gewerkt en lekker judo laten zien Josefien!

 

Al met al een mooie dag met sportplezier en mooi judo voor onze judoka’s!