Judo Ryu Rijkse

13e Wijks Open

Zondagochtend 16 februari 2020 gingen we naar Wijk bij Duurstede voor het Wijks Open toernooi. Het was een mooi en druk toernooi,

In het eerste blok kwamen en 4 judoka’s van Judo Ryu Rijkse in actie.

Jens van Batenburg begon lekker fanatiek aan zijn eerste partij, hij had er duidelijk zin in. De offerworp die hem was geleerd strooide hij vrolijk in het rond, dit resulteerde in twee mooie overwinningen en een mooie 2e plek.

Esra de Boer was ook lekker bezig, ze wist in een zware groep toch haar eerste twee partijen met goed verzorgd judo te winnen. De andere twee partijen gingen helaas maar nipt verloren wat resulteerde in een mooie 3e plaats.

Layla van Doorn liet zich in de eerste partijen afbluffen, maar wist zich met een mooie ippon te herpakken en toch nog een partij te winnen om zo met een mooie beker naar huis te gaan. Sterk gejudood!

Isabella Rietveld zat in een zware groep met ervaren meiden, ze liet zich hier niet makkelijk opzij zetten wat resulteerde in een paar (te) felle wedstrijden, maar ze wist helaas geen partij te winnen. Geen beker maar wel veel ervaring opgedaan.

Het tweede blok was het de beurt voor Benjamin Hennevelt en Ties van Zantwijk.

Benjamin begon met goede moed aan het toernooi maar had het best zwaar. Zijn tegenstanders waren toch een stuk ervarener met oranje banden en hoger. Hij weerde zich goed maar kon helaas niet winnen. Toch goed zijn best gedaan!

Ties wist zich nadat hij zijn eerste partij verloor toch te herpakken en won zijn volgende twee partijen met een wa azari en een ippon. Helaas kon hij zijn laatste partij niet de mat op door een blessure waardoor hij net geen podium haalde maar toch goed gedaan.

Het derde blok kwamen er weer 4 judoka’s in actie.

Ruben de Boer ging deed goed zijn best maar kon helaas in een sterke groep geen partij winnen, hoewel hij er een paar keer dichtbij was. Volgende keer iets meer pit en het komt helemaal goed!

Thomas Boskeljon was lekker op dreef met mooie worpen en sterke verwurgingen wist hij zijn pool te domineren wat ook resulteerde in drie mooie winst partijen met de volle score! Dit zorgde voor een zeer verdiende 1e plaats!

Jayden Hoogeveen begon vol goed moed maar verloor zijn eerste partij nipt, maar de tweede won hij met mooi technisch judo en een offerworp. Helaas ging de volgende weer verloren. Hij moest toch nog de mat op voor twee extra partijen om de derde plaats. De eerste won hij maar de tweede liet hij zich helaas verrassen wat resulteerde in een 4e plaats met een bronzen rand!

Timo Swart had het zwaar in zijn groep en wist geen partij te winnen hoewel hij het zijn tegenstanders wel moeilijk wist te maken, het is ook nog even wennen om in de -15 te judoën. Met deze ervaringen kun je alleen maar groeien, ieder partij is toch een leermoment.

Het vierde blok waren Noa van Dijk en Francesca Rietveld aan de beurt.

Noa kwam sterk uit de startblokken en wist haar eerste partij te winnen van een groene bander. Hierna kreeg ze het wat moeilijker en wist niet meer te winnen. Er kwam nog wel een extra partij voor de tweede plaats die ze ondanks veel pijn aan de ribben nog sterk begon maar helaas verloor. Toch een mooie en zwaar bevochten 3e plaats!

Voor Francesca was het ook een zware middag, het is toch even wennen in de -15. De eerste drie partijen gingen dan ook verloren maar ze wist zich toch goed te herpakken en wist haar laatste partij met een mooie offer worp op ippon te winnen. Uiteindelijk toch met een goed gevoel de mat af!

Het was een zwaar toernooi en voor sommige judoka’s vooral een mooi leermoment, er zitten een paar in een hogere klasse wat toch even schikken kan zijn. Maar ze lieten toch ook allemaal wel zien wat ze kunnen, en ze kunnen heel veel!

Na een lange dag was er genoeg om trots op te zijn!!!

Marc Rietveld