Judo Ryu Rijkse

14e IJsselsteins Judo Toernooi 16 november 2014

Op 16 november 2014 vond voor de 14e keer het IJsselstein Judotoernooi plaats. Locatie was de inmiddels vertrouwde IJsselhal in IJsselstein.
Er hadden zich meer dan dertig verenigingen ingeschreven waarvoor in totaal 410 judoka’s uitkwamen. Aantallen om trots op te zijn. De inmiddels opgebouwde reputatie van ons toernooi (goede organisatie en een sportief uitdagend niveau) draagt hier ongetwijfeld aan bij.
Er was door Ben Meijer en collega bestuursleden veel energie in de organisatie gestoken om ook deze 14e editie tot een succes te maken. De eerder opgedane ervaring in de organisatie was daarbij van grote waarde! Van sponsoring tot het contact met de deelnemende verenigingen en het regelen van de prijzen, alles was goed geregeld. Op de dag zelf sprong natuurlijk het judo en sportplezier in het oog, maar het mag duidelijk zijn dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder alle voorbereidingen en energie die daarin werd gestoken; TOP!!
Ook de duidelijke en goed verzorgde wedstrijdindelingen en –schema’s droegen bij aan een strakke en soepel verlopende dag. Van vertragingen was geen sprake en in vier blokken werden de wedstrijden in 56 poules doorgewerkt. De poules waren qua samenstelling in balans en er moest flink strijd geleverd worden om tot een podiumplaats te komen. Resultaat daarvan was voor de judoka’s een flinke uitdaging en voor het publiek een mooie sportief schouwspel.
De judoka’s van Judo Ryu Rijkse deden het uitstekend. Onze podiumplaatsen van de dag: Melle Tuinman, Adyen de Souza, Ronin Prinssen behalen een knappe 1e plaats. 2e plaatsen zijn er voor Tessa Steemers, Diemas van der Horst, Claudia van den Berg, Bonno Verschuure en Esme Scherrenberg. Derde plaatsen voor Femke Hooijsma, Matthijs van der Poel, Justin van Veen, Thimon van Gestel, en Josefien Poos. Allemaal uitstekend gedaan. Dat geldt ook voor de overige judoka’s van Judo Ryu Rijkse die naast goed judo ook een uitstekende inzet hebben laten zien waar we trots op mogen zijn!
Judoclub Rijnmond won de clubbeker van de toernooidag.
Terugkijkend op het geheel kunnen we niet anders zeggen dan dat ook dit 14e IJsselsteins Judotoernooi zeer geslaagd was. Goed judo, een strakke professionele organisatie en een fantastische sfeer zijn daar de basis voor geweest. Als vereniging mag je daar trots op zijn, het betekent veel als je een dergelijk en goed bezocht evenement al voor de 14e keer succesvol organiseert.
Hierbij bedanken we de sponsoren ook want mede door hun steun is dit financieel ook mogelijk om te doen. Het gaat hierbij om Glazenwassersbedrijf Verschuure, Deur Financiële Diensten, Vrievorm, 123 Pallets, Van der Poel Consultancy, Rabobank, Custom Woods Products BV, Sportcafe Poortdijk, Matsuru en de familie Dermout / Ruigrok. Dank voor jullie welkome bijdrage! Wat het helemaal een mooie belevenis maakt is dat we dit als vereniging in een goede samenwerking hebben gedaan, waarbij de Judo Ryu Rijkse vrijwilligers van onmisbare waarde zijn geweest. Matten leggen, zaalwacht, jureren en wegen. En dat vanaf 08.00 uur in de ochtend. Aan alle vrijwilligers daarom: HEEL ERG BEDANKT!!!! Zonder jullie hulp was dit gewoon niet mogelijk geweest!
Op naar het 15e IJsselsteins Judotoernooi in 2015!