Judo Ryu Rijkse

17e IJsselsteins judotoernooi groot succes!

1e prijs:

Jayden Hoogeveen, Hidde Tuinman, Rowen Soetowidjojo, Esmé Scherrenberg

2e prijs:

Justin van Veen, Tijn Buijen van Weelderen

3e prijs:

Francesca Rietveld, Josefien Poos, Timo Swart, Thomas Boskeljon, Arthur Schoenmakers, Max van Burgel, Matthijs van der Poel

Klik hier voor alle uitslagen: Uitslagen-IJsselsteins-toernooi-2017.docx

Afgelopen zondag 5 november is het jaarlijkse IJsselsteins judotoernooi gehouden in sportzaal de IJsselhal. Een groot evenement met 425 deelnemers in de leeftijdsklasse vanaf -8 jaar t/m -18jaar. Al vanaf 7 uur waren vrijwilligers in touw om de zaal in orde te brengen. Om 8.15uur startte de eerste weging en vanaf dat moment was de sportzaal het domein van judoënd Midden-Nederland. De gehele dag door was het een gezellige drukte op de tribune met judoka’s, familie en vrienden. In de zaal heerste een fijne en sportieve sfeer met judoka’s, scheidsrechters, juryleden en coaches. Om half 10 werd het toernooi geopend door onze voorzitter Egbert Hooijsma. In het bijzonder was er even aandacht voor vrijwilliger Ben Meijer, die al 17 jaar de organisatie van het toernooi leidt maar dit volgend jaar aan iemand anders over gaat laten. Petje af voor zijn uitstekende werk en bevlogenheid, waarmee evenals voorgaande jaren weer een gestroomlijnde organisatie werd neergezet.

Dankzij de vele sponsors uit de IJsselsteinse middenstand, kon de organisatie worden bekostigd. Dank aan ColorGlo professionals in het herstellen van interieurschade, A.J. Verschuure Glazenwassers, fysiotherapie De Verademing voor adem- en ontspanningstherapie, Bar IJsselhal, Vakgarage Verbree, Sportcafé Poortdijk, B.R.N. parketlegcombinatie, AZ reclame de Vries, Matsuru en Plus jaap Schimmel voor hun bijdrage.

In een gemoedelijke sfeer werden zo’n 900 judopartijen gespeeld op 8 wedstrijdmatten in meer dan 50 verschillende poules. Van Judo Ryu Rijkse waren er 28 deelnemers. Ze wisten goede judopartijen neer te zetten en een aantal pakte een prijs op dit zware toernooi. Goud was er voor de 9-jarige fanatiek strijdende Jayden Hoogeveen; hij maakte mooie armworpen en won al zijn partijen. Ook de 14-jarige Esmé Scherrenberg en Rowen Soetowidjojo waren oppermachtig in hun poule en beklommen het hoogste niveau van het erepodium. Hidde Tuinman en Justin van Veen (beide 14) kwamen na een mooie reeks overwinningen samen in de finale van de klasse tot 66kg. Het werd een sportieve en spannende partij, die werd beslecht met winst voor Hidde Tuinman. De 10-jarige Tijn Buijen van Weelderen pakte een knappe 2e plaats met onder andere een sterke tilworp. Verdiende 3e plaatsen waren er voor Josefien Poos, Francesca Rietveld, Timo Swart, Thomas Boskeljon, Arhur Schoenmakers, Matthijs van der Poel en Max van Burgel. Josefien was fysiek erg sterk, Francesca liet een gezond portie fanatisme zien en drukte haar tegenstander daarmee naar een houdgreep, Timo toonde zijn judogevoel en scoorde met mooie worpen, Thomas was sterk met zijn pakking en scoorde met een prachtige harai-goshi, Arthur maakte een spetterende overname. Vanwege gelijkstand in zijn subpoule moest Matthijs een aantal extra partijen maken, maar hij liet geen enkele kans liggen en pakte zijn punten. Max vocht zich in dezelfde klasse met succes alle partijen door.

Ook de judoka’s die niet in de prijzen vielen hebben het goed gedaan. Esra de Boer bleef vrolijk doorgaan, Salomon Brouwers is een belangrijke ervaring rijker, Sara Ferrier was lekker aanvallend, Rick Moeljordirjo werkte hard, Mohammed Rahil vocht knap in een zware poule met ervaren judoka’s, Misha Ruijgrok was prima aan het werk en creëerde goede kansen, Robbe Stout maakte ondanks een pijnlijke elleboog sterke partijen, Cas Oostrom scoorde een knappe ippon in zijn laatste partij (onder aanvoering van de juniorcoaches Robbe, Justin en Jaimy), Ruben de Boer zat bijna in de finaleronde, Ivo Klazema vocht uitstekend en scoorde bijna met uittillen, en Zoey van Ieperen liet een goede mentaliteit zien in een klasse met veel oudere judoka’s. Vincent de Bruijn wist ondanks dat hij niet fit was een paar partijen te winnen en de gehele reeks wedstrijden te volbrengen. Diemas van der Horst en Resa van Doorn waren lekker op dreef maar vielen helaas uit met een kleine blessure. Ook Jaimy Stevens viel helaas al na de eerste partij uit.

Een mooi evenement met een toonbeeld van sportiviteit en een doorkijkje in het aanwezige IJsselsteinse judotalent.