Judo Ryu Rijkse

1e Regio Randori toernooi 25 maart 2017

Zaterdag 25 maart zal voor de eerste keer een regio randori toernooi worden georganiseerd in de Poortdijk. Er komen ruim 130 judoka’s meedoen van de verenigingen Judo Vianen, Erik Verlaan ut Utrecht, Mackaay uit Utrecht BVM uit De Meern en uiteraard Rijkse uit IJsselstein.

Er worden op 6 ‘wedstrijdmatten’ randori partijen gespeeld in poules van veelal 6 deelnemers. Bij iedere randorimat houdt een begeleider toezicht, maar wordt ongeacht de score de volle speeltijd benut.

Aan het einde van de speeltijd bepalen de judoka’s, onder toezicht van de begeleider, samen in een kort overleg wie de winnaar is. De winnaar wordt bepaald op basis van het aantal scores, waarbij een houdgreep van 8 sec. als score geldt en iedere worp waarbij gebruikelijk ippon of waza-ari (en voorheen yugho) zou gelden. De punten worden genoteerd aan de jurytafel, waarbij degene met de meeste scores 5 punten krijgt en de ander 2 punten. Bij gelijkspel is er voor ieder 3 punten.

Doel van het randori toernooi is om judoka’s zonder al te veel wedstrijdspanning, zonder al te veel reistijd en zonder al te veel wachttijd, veel judo-tijd op de mat te geven om ervaring op te doen. Om die reden vindt de weging vooraf plaats bij de vereniging. Tevens zullen, om een partij ‘gelijkwaardig’ te starten, alle deelnemers een witte band dragen en een eventueel gekleurde (geel, oranje etc) in hun tas of thuis laten.

Er wordt gewerkt in 3 tijdsblokken: 12.30uur, 14.45uur en 15.00uur. Het laatste tijdsblok zal tot ca. 16.45uur duren. Na ieder tijdsblok is er een prijsuitreiking.

We hopen dat het een leuke, gezellige en leerzame middag wordt.

Bestuur Judo Ryu Rijkse

IJsselstein