Judo Ryu Rijkse

24e Houvast Toernooi in Mierlo

Op zaterdag 11 mei stonden Ruben de Boer en Thomas Boskeljon al vroeg klaar om te gaan judoën op het 24e Houvast Toernooi in Mierlo. Beide judoka’s komen uit in de categorie tot 38 kilo en dat bleek ook op dit toernooi een grote categorie, met wel 27 deelnemers.

Thomas mocht al vrij snel de mat op en had zijn tegenstander direct goed onder controle. Helaas lukt het de tegenstander om hem in zijn nek te pakken en direct een worp in te zetten, door hij een ippon tegen kreeg. Extra vervelend was dat hij een blessure opliep bij de landing, dus na één partij zat het toernooi er voor Thomas op.

 

Ruben was in de eerste twee rondes vrijgeloot en kwam dus pas in ronde drie op de mat tegen een judoka die al twee keer had gejudood. Het lange wachten had hem geen goed gedaan, want hij moest er duidelijk nog even inkomen. Na een strafje voor inactiviteit ging Ruben meer aanvallen, maar toen liep hij op een morote-seoi-nage van zijn tegenstander en kreeg een ippon tegen. Na wederom lang wachten mocht hij weer de mat op en liet hij aanvallender judo zien. Helaas verraste zijn tegenstander hem met een snelle voetveeg, waardoor het toernooi er voor Ruben ook op zat.

 

In de tussentijd was ook Esra de Boer opgeroepen om te starten in het tweede blok in een poule met 10 judoka’s. In de eerste partij begon ze wat afwachtend, wat haar tegenstander de kans gaf om te scoren. Dat liet ze zich in de tweede partij niet gebeuren en ze wist haar tegenstander goed onder controle te houden, terwijl beide judoka’s niet tot een score kwamen. Uiteindelijk kwam het neer op een scheidsrechtersbeslissing, die helaas niet in het voordeel van Esra uitviel. Einde toernooi dus, maar ze heeft wel weer goed judo laten zien.

 

Josefien voelde zich niet zo lekker maar heeft goede inzet getoond in een poule met 8 tegenstanders in de klasse +70. Haar eerste wedstrijd helaas verlies met 3 shido’s, maar de 2e partij weet ze in het grondgevecht met een sankaku de winst naar zich toe te trekken. Ook de 3e partij wint Josefien met een sterke houdgreep. In de partij om brons komt ze al vroeg in de wedstrijd in een verwurging terecht waardoor ze net naast het podium belandt.