Judo Ryu Rijkse

Sint en Piet op bezoek bij Judo Ryu Rijkse

   Terwijl 2 judoka’s hun diploma kregen uitgereikt voor het behalen van hun slip, hoorden wij hard bonzen op de deur. Met zijn allen gingen we kijken en tot onze verrassing stonden daar 2 pieten. Zelfs een met een accordeon!

Ze begonnen een heel verhaal over een enveloppe die ze hadden gekregen van Sinterklaas. Ze lazen deze voor: Dag lieve kinderen van drumband ‘ de rappe ratelaars’ en dansmariekes van ‘de dolle dartelaars’. En iets met een groene en een blauwe stip op de enveloppe. We kwamen er al snel achter dat ze de verkeerde zak met cadeautjes hadden mee genomen. Want op een tutu en drumstokjes zitten wij niet te wachten bij de judovereniging.

Ook zagen ze niet dat wij een judovereniging zijn, omdat ze dachten dat we onze badjas aan hadden. Wat natuurlijk ons judopak is. Daar moesten de Pieten erg hard om lachen.

Gelukkig hadden ze nog een extra zak met cadeautjes bij zich die wel voor ons bestemd was. Alle kinderen kregen een mijter gevuld met heerlijke chocolade Sinterklaasjes. En na nog een aantal liedjes gezongen te hebben, gingen de Pieten weer naar Sinterklaas toe.

Bedankt Pieten dat jullie zijn langs geweest!!