Judo Ryu Rijkse

32ste Frans Odijk toernooi

Frans Odijk judotoernooi in Wijk bij Duurstede

In het weekend van 1 en 2 december vond het Frans Odijk Toernooi weer plaats in Wijk bij Duurstede. Op zaterdag was de beurt aan de -10 en -12 (geboortejaren 2010 t/m 2007). Op zondag was het de beurt aan de -15, -18, -21 en senioren.ooi in Wijk bij Duurstede.

1e plaats: Arthur Schoenmakers, Christian Shalkovskiy

2e plaats: Esra de Boer

3e plaats: Thomas Boskeljon, Isabella Rietveld, Francesca Rietveld, Jayden Hoogeveen

Zaterdagochtend 1 december, zo rond 7.45 uur, waren de eerste judoka’s van onze vereniging al aanwezig bij het 32ste Frans Odijk toernooi in Wijk bij Duurstede. Na een vlotte weging, maar met een late start door een printerstoring, konden Esra de Boer en Isabella Rietveld in dezelfde poule de mat op.   Esra, haar laatste wedstrijd in de -10 jaar, stond stevig op haar benen vandaag. Ze liet rust in haar judospel zien en kon wachten op het goede moment om met felle aanvallen 3 van de vier partijtjes naar zich toe te trekken. Het leverde haar net als vorige week in Almere een 2de plaats op!

Isabella moest het onder andere opnemen tegen Esra en flink aan de bak. Ze liet zich echter niet aan de kant zetten en was fanatiek in haar spel. Het was jammer dat ze in haar laatste partij toch nog net in de laatste 10 sec verloor van de uiteindelijke nr 1. Een verdiende derde prijs voor haar inzet.

Het tweede uur was Francesca Rietveld aan de beurt. Zij zat in een sterke poule. De eerste twee partijen was het verschil in ervaring duidelijk en verloor ze op ippon. De twee partijen daarna bood ze meer weerstand, gebruikte meer techniek en wist nog punten te scoren.

Mooie derde plek!

Het derde uur kwamen Jayden Hoogeveen en Christian Shalkovskiy in actie. Christian wist zijn eerste partij met een mooie ippon te winnen. De tweede werd hij bijna verrast maar wist toch goed over te pakken met nog een ippon. De partijen daarna werden allemaal beslist met een houdgreep in zijn voordeel. Sterk gejudood en een terechte eerste plaats!!

Jayden zat in een poule van vijf en was wat nerveus bij de eerste partij. Hij liet zich dan ook makkelijk werpen en verloor op ippon. De tweede partij waren de zenuwen weg en ging hij relaxed de mat op, maakte een mooie waza-ari en houdgreep. De derde partij ging verloren maar de vierde was weer voor hem met mooie techniek. Een verdiende derde plek.

Het was een drukke maar leuke toernooi dag met mooie resultaten.  

Op de zondag namen Ruben de Boer, Arthur Schoenmaker en Thomas Boskeljon namens Judo Ryu Rijkse deel.

In Rubens eerste partij belandde hij twee keer in een grondgevecht. Hoewel hij zich kranig weerde betekende twee keer waza-ari ippon verlies. Ook zijn tweede partij kreeg hij in het staande gevecht twee keer een waza-ari tegen. In zijn laatste wedstrijd ging hij enthousiast de mat op, net iets te enthousiast want een de-ashi barai voetveeg betekende direct ippon tegen. Hoewel Ruben ietwat teleurgesteld was over zijn optreden, was het al met al een leerzame ochtend.

Thomas stond een pittige middag te wachten. Zoals iedere judoka wel een meemaakt dat hij de lichtste van zijn poule is.

In zijn eerste partij betekende een simpele de-ashi barai beenveeg een einde aan de partij. In overleg werd besloten tot een wat andere tactiek tegen de komende zware tegenstanders. Tegen een judoka van Topjudo Utrecht betaalde zich dat uit met twee keer waza-ari en dus ippon winst. In zijn laatste partij tegen Daniel Gefferie ook van Topjudo Utrecht wist hij wat hem te wachten stond. Op het IJsselstein toernooi was Thomas al twee keer tegen een drop seoi nage aangelopen dus die moest hij zien te ontlopen. Helaas lukte dit niet omdat zijn tegenstander enorm gespecialiseerd is in deze worp. Al met al ging hij met de derde pijs naar huis. Deze beker had zo’n scherp randje dat hij alsnog even langs de EHBO moest om een pleister op te halen.

Arthur had een bijzonder toernooi. In een poule van 5 had hij in elke wedstrijd geen makkie, maar door niet op te geven en door in twee wedstrijden in de laatste fase een waza-ari te scoren wist hij alle partijen te winnen en de eerste plek op zijn naam te schrijven. Echt een uitstekende prestatie.

 

 

!