Judo Ryu Rijkse

Hoogland judotoernooi 1 februari 2015

Hoogland judotoernooi 1 februari 2015:
Zilver voor Femke Hooijsma en Matthijs van der Poel
Iedereen heeft hartstikke goed ze best gedaan, maar het was een zwaar toernooi met een internationaal tintje. Een aantal judoka’s was voor het eerst present in een hogere leeftijdsklasse, wat vaak weer wat wennen is.
Femke Hooijsma wist na een goede strijd een 2e plaats te bemachtigen. In de finale was het verschil met haar Tsjechische tegenstandster, die misschien wel een straf verdiende voor passiviteit, minimaal.
Melle Tuinman had een pittige poule met sterke tegenstanders, bleef goed werken, maar kon niet tot scoren komen.
Josefien Poos was goed aan het werk en vooral op de grond mooie kansen aan het creëren. Met 1 winst- en 2 verliespartijen kwam ze helaas niet verder in haar klasse.
Jaimy Stevens heeft 2 partijen gewonnen en 2 verloren. De laatste partij eindigde in een pijnlijke landing op zijn elleboog. Einde van zijn toernooi en naar het ziekenhuis voor foto’s. Ook
Diemas van der Horst heeft goed gestreden; 2 gewonnen en 2 verloren. In de poule met dubbele eliminatie kwam hij niet verder dan de 4e ronde.
Justin van Veen kwam direct tegen oudere clubgenoot Matthijs van der Poel. Hij knokte er goed voor, maar de ervaring van Matthijs voerde de boventoon. In de herkansing wist Justin nog 1 partij te winnen wat knap is als eerstejaars in de klasse tot 15 jaar.
Matthijs van der Poel weet op rij 3 partijen te winnen met mooie blokkeringen en overnames. In de finale redt hij het niet, maar eindigt met een verdiende en mooie 2e plaats in zijn klasse.
Verslag: Frank Kruit