Judo Ryu Rijkse

4e Wijks Open

Vandaag werd het 4e Wijks Open Judotoernooi gehouden…. Matthijs van de Poel en Joep van Klaveren mochten als laatsten de middag sluiten…. Bjorn Petersen was ziek en heeft zich afgemeld….
Matthijs mocht in poule 49 starten en kreeg het zwaar te verduren…. Zijn 1e wedstrijd werd, ondanks sterk judo, door de scheidsrechters anders beslist… In de 2e partij was Matthijs oppermachtig en werd met een mooie Ippon gewonnen.
De 3e en 4e partij werden roemloos verloren MAAR, na een “slimme uitleg” van bepaalde trucjes werd de 5e partij met een zeer mooie Ippon
gewonnen….Klasse Matthijs. Helaas….. 4e plek en geen podiumplaats….
Joep van Klaveren mocht vandaag in poule 48 aantreden…. In deze poule zaten alleen “groene banders”. Het beloofde een zware middag te worden voor Joep. Zeker omdat geen van de andere judoka’s bekend waren en…allemaal een kop groter. In deze poule had het griepvirus
meegespeeld, wat resulteerde in 2 afzeggingen. De 1e partij was meteen de zwaartse… Joep had de opdracht meegekregen om
direct de aanval in te gaan en daardoor de tegenstander te overrompelen…. De tegenstander werd met een voetveeg naar de grond
gebracht en werd meteen in de houdgreep gehouden….dachten we…. Joep’s tegenstander was zo sterk dat hij zich elke keer uit de greep draaide en trachtte over te nemen…. Na 3×18 seconden was de tijd voorbij en was de 1e winst binnen….
De 2e partij verliep soepel en werd binnen 30 seconden beslist. Vol punt voor Joep…
De 3e partij werd eveneens winnend afgesloten. Ook hier werd voor een snelle aanval gekozen en lag de tegenstander binnen een minuut op z’n rug. Vol punt en een mooie 1e plaats voor Joep…..

Voor Rowen Soetowidjojo was dit toernooi een van eerste echte ervaringen met een toernooi buiten de instaptoernooien. Na aanvankelijke onwennigheid, kon hij langzaam de schroom van zich afgooien en een partij naar zich toetrekken. Een goede leerzame ervaring.

Melanie van Hattem was nog niet geheel genezen van een griepje en na 2 verloren partijen heeft ze besloten in overleg met haar vader om de strijd te staken.
Max Van Burgel draaide een prima toernooi. Hij begon wat ongelukkig door een partij op scheidrechterbeslissing te verliezen maar de partijen daarna kon hij naar zijn hand zetten. Vooral de tani-otoshi bleek een beslissend wapen te zijn. Dit betekende een mooie tweede plek.

Demi van Dam liet zich door haar vechtlust in geen enkele partij het kaas van het brood eten. Alleen had ze in de beslisende partij pech dat ze door veelvuldige grondgevechten in tijdnood kwam om haar tegenstandster die een miniem voorsprong had nog te kunnen werpen. In de andere partijen maakte ze deze vergissing niet, wat resulteerde in een dikverdiende tweede plek.

Diemas van der Horst had een zware ochtend. Hij trof enkele zware tegenstanders, toch kon hij 1 partij na een heupworp in een houdgreep beslissen. Helaas belande hij niet op het podium
Jaimy Stevens had een ongelukkige poule indeling waardoor hij alleen oudere judoka’s trof. Hierdoor kwam hij niet echt aan judo toe, toch kon hij twee keer een scheidsrechterbeslissing afdwingen. Toch een leerzame ochtend.