Judo Ryu Rijkse

5e Wijks Open judotoernooi

1e plaats:
Jayden de Bruyn
Rowen Soetowidjojo
Hidde Tuinman
2e plaats:
Jamie Hoogeveen
Luc Nederpel
Josefien Poos
3e plaats:
Roald Scheper
Damian Baljet
Max van Burgel
Esme Scherrenberg
Robbe Stout
Jamie Hoogeveen begon zijn eerste wedstrijd wat onwennig maar wist met een wazari zijn eerste wedstrijd toch te winnen. Na de tweede wedstrijd te hebben verloren herpakte Jamie zich en won de overige twee wedstrijden waarmee hij tweede in zijn poule werd. Roald Scheper had wat meer moeite dan anders met zijn tegenstanders maar wist door de helft van zijn wedstrijden te winnen toch als derde op het podium te komen. Arthur Schoenmakers wist ondanks zijn optimisme en inzet niet de wedstrijden in zijn voordeel te beslissen. Ook Melle Tuinman lukte het niet om zijn tegenstanders te verslaan.
In de tweede ronde lukte het Damian Baljet,  tot grote vreugde van hemzelf, eindelijk zijn derde wedstrijd met een mooie ippon te winnen waardoor hij als derde eindigde. Luc Nederpel wist door rustig te blijven judoën twee wedstrijden te winnen waardoor hij tweede werd. Een mooie prestatie! Ivo Klazema had, nadat hij een mooie ipon had gescoord met een houdgreep, de rest van de wedstrijden meer moeite met zijn tegenstanders. In zijn vierde wedstrijd wist hij goed tegenstand te bieden maar moest na een eerste yuko voor hemzelf toch de wedstrijd afstaan aan zijn tegenstander. Femke Hooisma had haar dag niet,  tijdens de eerste partij lukte het haar niet een lekkere pakking te bereiken, tot haar frustratie, waardoor haar bewegingen wat wild werden. Hierdoor werd door de scheidsrechter na een eerdere waarschuwing een Hansumake gegeven voor agressief judo, waardoor ze niet verder mocht judoën.
Jayden de Bruyn was oppermachtig in zijn poule,  één voor één vloerde hij zijn tegenstanders. Alleen in de allerlaatste partij liet hij drie punten liggen door te winnen met wazari. De andere vier partijen besliste hij met ipon. Een meer dan verdiende eerste plaats. Max van Burgel liet mooi gevarieerd judo zien, maar had een beetje pech. Éénmaal door een dubieuze beslissing van de onervaren scheidsrechter en een keer omdat hij tegen Jayden moest, die in topvorm was. Toch wist Max de derde plaats te veroveren.
Josefien Poos had het zwaar. Na haar eerste partij op ippon te winnen verloor ze twee keer nipt op beslissing, en één keer op wazari. In haar kleine poule was dit echter genoeg, zij pakte de tweede plaats. Esmé Scherrenberg had ook een pittige poule. Deze stevige vechter liet zich echter niet imponeren en liet bij vlagen weer haar ‘oude’  strijdlust zien. Twee winstpartijen beslechtte ze met ippon en dat was voldoende voor een mooie derde plaats.
Rowen Soetowidjojo stond weer als vanouds sterk te strijden. Mooie partijen, waarin hij bijna achteloos domineerde. In de laatste partij liet hij zich verrassen door een slimme beenworp. Omdat hij alle eerdere partijen met ippon had gewonnen, won hij toch het toernooi: een eerste plaats! Robbe Stout ging lekker. Hij heeft nog niet zo veel wedstrijd ervaring maar hij groeit er steeds beter in. Hij liet in alle partijen zien dat je door hard werken een heel eind kan komen. Hij mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Hidde Tuinman had niet veel tegenstand tijdens het toernooi. Hij beëindigde drie partijen voortijdig met een ippon worp en één met een houdgreep. Bij slechts één partij werd het eind signaal gehoord voor de tijd, yugho. Eerste plaats.
De coaches:  Peter van Burgel,  Brian Klazema en Remco Tuinman
[nggallery id=69]