Judo Ryu Rijkse

9e IJsselsteins judo toernooi

judo-ryu-rijkse-ijsselsteintoernooi2009Update:Nieuwe foto’s online!
9e IJsselsteins judotoernooi een geslaagd evenement!
 
Met behulp van zo’n 45 vrijwilligers is het 9e IJsselsteins judotoernooi een geslaagde dag geworden. De organisatie verliep bijzonder professioneel en de sfeer was erg gemoedelijk. Sportieve en spannende wedstrijden maakten het geheel compleet. De prijs voor de beste vereniging ging dit jaar naar sportschool Barberio uit Maarssen. Zij bleven de clubs Duurstede, Kenshin en Physical met een score van 18 punten voor.

Onze eigen judoka’s deden het eveneens bijzonder goed. Een overzicht van de prijswinnaars…

1e plaats 2e plaats 3e plaats
Joep v Klaveren Asim Muhammad Tessa Steemers
Melanie v. Hattem Joris Hoedeman Colin Smits
Patrick vd Sluiszen Bjorn Petersen Gido Steemers
Indira Nagesar Koen vd IJssel
Arne Steemers Rutger Knol

 
In de ochtendploeg was Joep v. Klaveren onoverwinnelijk en pakte met volle overtuiging de 1e plaats. Asim Muhammad was de beste in zijn subpoule en kon alleen in de finale niet scoren tegen een judoka uit Nijkerk. Ook Bjorn Petersen deed het erg goed in een grote poule en werd 2e. Tessa Steemers was prima aan het werk en pakte een mooie 3e plaats.

Voor Jonas Colenbrander, Misha Ruijgrok en Matthijs v.d. Poel was dit toernooi nog wat aan de zware kant. Zij moesten het doen met een portie nieuwe ervaring. Diemas v.d. Horst en Jaimy Stevens zijn al wat meer gewend, maar konden hier niet voldoende scoren. Claudia v.d. Berg maakte sterke partijen en belandde maar net buiten de prijzen.

In de eerste middagploeg was Melanie v. Hattem de sterkste in de lichtste en jongste poule van de dag. In dezelfde poule schopte Gido Steemers ondanks zijn lichte gewicht het tot een 3e plaats met een goede vechtlust. Joris Hoedeman begon wat afwachtend, maar kwam steeds sterker uit zijn partij. Alleen in de finale moest hij verlies incasseren, maar een 2e plaats was een uitstekende prestatie. Colin Smits was goed aan het werk. In een sterke poule werd hij 3e. Arne Steemers ging als een trein en won al zijn partijen met relatief gemak. In de finale werd het een spannende partij tegen een bekende tegenstander uit Wijk bij Duurstede. Twee weken eerder won hij deze nog; nu werd het een ook uitstekende 2e plaats. Quido Smits, Kayleigh van Doorn, Bonno Verschuure en Martijn v. Veggel hadden het erg zwaar op dit pittige toernooi, maar toonden een goede inzet. Oranje bander Peppijn Boer zit nog maar pas bij onze vereniging en moet zijn draai nog een beetje vinden.

Iets voor drie uur werden de laatste poules gestart. Rutger Knol werkte hard, maar kon onvoldoende scoren voor een finaleplaats. Koen v.d. IJssel was sterk van de partij. Het leverde hem een verdiende 3e plaats. Indira Nagesar is na wat blessures in het vorige seizoen nog niet helemaal op zijn oude niveau maar scoorde met ippon tegen een bijzonder sterke tegenstander uit Houten. Hij behaalde hierdoor de 2e plaats. Patrick v.d. Sluiszen is de laatste weken bijzonder sterk van de partij. Na een uitstekend teamtoernooi in Culemborg en mooie wedstrijden in Wijk bij Duurstede, liet hij er ook in IJsselstein geen twijfel over bestaan wie de beste is. Met een grote gedrevenheid bereikte hij de 1e plaats in een categorie waarin hij zelf een van de lichtsten was.

Een mooie judodag met een gezellige club mensen en ook nog goede prestaties van onze judoka’s. Alle vrijwilligers bedankt!

Meer foto’s volgen
[nggallery id=13]