Judo Ryu Rijkse

Amerhaltoernooi Made 27 september 2015

Arthur Schoenmaker en Femke Hooijsma starten op het sterk bezette judotoernooi in Made voor Ryu Rijkse.
Arthur staat goed te judo-en vanuit een prima pakking maar verliest zijn eerste wedstrijd nadat hij in een houdgreep terecht komt.
Hij laat de moed niet zakken en draait een hele goede 2e partij waarin hij een paar keer met o-uchi-barai bijna weet te scoren. Hij neemt steeds weer het initiatief en weet met een Wazari deze partij te winnen! In de derde partij weer die goede inzet tegen een sterke tegenstander. Hij loopt helaas tegen een Ippon op. Goed gedaan Arthur en goed judo laten zien!
Femke wint haar 1e partij met een tai-otoshi gevolgd door een houdgreep om nek en been. In de 2e partij let ze niet goed op in het begin waardoor ze al snel tegen een Uchi-mata/Ippon oploopt. De 3e partij wint ze na grondgevecht en houdgreep. In de 4e partij wordt flink strijd geleverd. Femke zet zich vol in, zet een mooie Harai-goshi in maar komt net zelf slecht terecht op haar hoofd en rug. EHBO, Ambulancebroeder en vervolgens Spoed Eisende Hulp voor onderzoek en foto’s voor de zekerheid. Gelukkig niets gebroken maar het toernooi hield daar helaas wel op voor Femke.
In de verlate middagronde zijn Max van Burgel en Justin van Veen aan de beurt.
Max heeft vanwege een heupprobleem lange tijd niet gejudood en dus ook geen wedstrijden gedaan. De poule deelnemers zijn ervaren en Max moet weer een beetje zijn ritme gaan vinden. In zijn eerste partij is het vooral het pakkinggevecht dat hem parten speelt. Hij werkt hard, maar belandt in een overname. De tweede partij gaat goed, Max heeft de overhand en scoort een yugho. Uiteindelijk komt hij toch twee keer op zijn rug en is de partij verloren. Jammer want hier had winst in gezeten, maar goed gewerkt van Max.
Justin van Veen kwam als eerstejaars in de klasse tot 15 jaar nog tekort. Beide partijen eindigden vlot in een houdgreep. Kwestie van volhouden en veel judo-uren maken en dan komt het vast goed met de sportieve Justin.
Aan het eind van de dag stappen Vincent de Bruijn en Misha Ruijgrok de mat op.
Ook voor hen waren de tegenstanders waarvan een aantal al met zwarte band een maatje te groot. Misha wist zich staande goed te verweren, maar kwam op de grond in de problemen. Vincent startte aanvallend in zijn eerste partij door een goede uchi-mata inzet. Bij een nieuwe poging strandde hij echter in een overname. In de tweede partij verloor hij met een houdgreep.
Beide mannen hebben een goede inzet getoond en weten dat ze nog wat te oefenen hebben.