Judo Ryu Rijkse

Arne Steemers 7e op NK judo tot 18 jaar

Afgelopen zaterdag werden in Emmen de Nederlands Kampioenschappen voor judoka’s tot 18 jaar gehouden. In sporthal Angelslo trad de bijna 15-jarige Arne Steemers, lid van Judo Ryu Rijkse en aangesloten bij Top Judo Utrecht, aan in de klasse tot 46kg, nadat hij zich 3 weken eerder in Ede had geplaats door als tweede in het district te eindigen.
In de eerste ronde stond Arne met een yugho-score en houdgreep goed op voorsprong. Met de ontsnapping uit de houdgreep wist de judoka uit Dronten, Arne direct vast te pakken in een houdgreep.   Hier kwam Arne niet meer uit en moest verlies incasseren.
In de herkansing scoorde Arne sterk tegen een judoka uit Echt, waardoor de eindstand op ippon kwam. In de volgende ronde was een judoka uit Goes zijn tegenstander. Lange tijd ging de strijd gelijk op tot Arne met een snelle voorwaartse beweging zijn tegenstander volledig op de rug wierp. Ippon en op naar de volgende ronde. Hier trof hij een zeer geroutineerde judoka met flink wat titels op zijn naam, van de bekende sportschool de Korte uit Hoogvliet. De eerste minuut ging erg goed. Arne wist gevaarlijke aanvallen te plaatsen. Met een onfortuinlijke actie vanaf de grond kwam Arne echter plotseling in een worp en volledig op zijn rug.     Hiermee eindigde zijn kampioenschap met een mooie zevende plaats.
[nggallery id=80]