Judo Ryu Rijkse

Budodag van de Judo Bond Nederland in Papendal op za. 31 maart

In de vroege ochtend van 31 maart gingen we met 3 auto’s vanaf de Poortdijk op pad naar het nationale Sportcentrum in Papendal. Een mooi complex in de bossen waar diverse sporten -waaronder judo- hun nationale selectie hebben ondergebracht.

Er werd voor de 6e keer de nationale Budodag gehouden door de Judo Bond Nederland, waar maar liefst 1200 deelnemers voor hadden ingeschreven. Na de opening met een demonstratie, een praatje van Edith Bosch, de verkiezing van de coach van het jaar en een theaterstuk over positief coachen, was er een gevarieerd en leuk programma samengesteld voor alle leeftijdscategorieën. Voor de jonge judoka’s waren er judoclinics, een meet en greet met de toppers en spelletjes. Voor de leeftijdscategorie -15 en -18 was er een judoclinic en spectaculair Expeditie Robinson circuit, waarbij expeditie Robinson winnaars Edith Bosch en Carlos Platie Luna natuurlijk niet ontbraken. Voor de judoleraren waren er interessante lezingen, workshops en trainingen. Ook voor de judoveteranen was er met een programma en mogelijkheid om oude judovrienden weer te kunnen ontmoeten.

Het was een leuke leerzame dag waar onze judoka’s Esra de Boer, Timo Swart, Zoey v. Ieperen, Francesca Rietveld, Arthur Schoenmakers, Ruben de Boer, Femke Hooijsma, Babs (van judovereniging Anton Geesink uit Culemborg) en Max van Burgel met veel plezier aan mee hebben gedaan. Met dank aan de vaders Peter van Burgel, Marcel van Ieperen en Marc Rietveld die hebben gereden en de judoka’s gedurende de gehele dag hebben begeleid, zodat ik zelf ook deel kon nemen aan de trainingen en lezingen.

Irma