Judo Ryu Rijkse

clubkampioenschappen en Judoka van het jaar 2015

Rowen Soetowidjojo uitgeroepen tot Judoka Van Het Jaar tijdens de clubkampioenschappen
De 12-jarige Rowen is tijdens de clubkampioenschappen van Judo Ryu Rijkse in de Poortdijk gekozen tot De Judoka van Het Jaar 2015. De prestigieuze prijs werd voor de 10 keer uitgereikt en is een erkenning van inspanning, karakter en gedegen inzet om verder te komen binnen de judosport. Rowen ontving de prijs vanwege zijn goede instelling, doorzettingsvermogen, respectvolle houding en passie voor de judosport. Via Top Judo Utrecht doet hij mee aan een groot aantal wedstrijden in Nederland en België en heeft hij al flink wat prijzen in de wacht gesleept. Bij Judo Ryu Rijkse ontwikkelt hij zich tot een technische judoka die in staat is om zijn eigen judostijl vorm te geven. Daarbij is Rowen een judoka die oog heeft voor zijn judomaatjes en op een sportieve manier zijn sport bedrijft. Een judoka om trots op te zijn binnen de club.
De strijd om de titels van de clubkampioenschappen verliepen in een gemoedelijke sfeer. Er was veel publiek en de judoka’s lieten hun geleerde technieken zien. In de dertien leeftijds- en gewichtsklassen werd sportief gestreden en voor iedereen was er een prijs. Bij de klasse van de 13- en 14-jarige jongens waren het Diemas, Vincent, Misha, Jaimy, Max en Matthijs die het uiterste van elkaar vergden. Nadat alle partijen gespeeld waren moesten Matthijs en Jaimy (judoka van het jaar 2014) nog uitmaken wie er eerste zou worden in hun klasse. Daar waar Jaimy staand de meeste kansen had, was het uiteindelijk Matthijs die zijn overwicht op de grond wist te verzilveren.
Bij de oudste judoka’s werd in teams gewerkt. Met grond en staande partijen werden de nodige punten binnen gehaald. Tenslotte was er een teamstrijd waarbij met armklemmen, sankaku’s en verwurgingen gescoord kon worden. Ook hier een sportieve competitie met daarna een podium vol prijswinnaars