Judo Ryu Rijkse

De 21-jarige Laura Helbers behaalt de zwarte band (1e dan)

Op de dan-examendag van de Judo Bond Nederland (JBN) heeft Laura Helbers, judoka van Judo Ryu Rijkse uit IJsselstein, haar zwarte band gehaald. In totaal waren er zo’n 40 kandidaten van een groot aantal verenigingen uit de regio Midden-Nederland afgereisd naar Wijk bij Duurstede om examen te doen voor de 1e of 2e dan. Er waren deze keer geen kandidaten voor 3e dan. Dit examen dient te worden afgelegd bij een onafhankelijke dangraden examencommissie van het district Midden-Nederland van de JBN.

Op 4 matten met ieder 3 examinatoren, werden in twee tijdsblokken de examens afgenomen. Laura mocht in het eerste tijdsblok als tweede kandidaat aantreden en begon met het onderdeel nage-no-kata. Daarna kwamen de onderdelen werptechnieken (nage-waza) en grondtechnieken (ne-waza) aan de beurt. Laura liet met haar maatje Kirsten Maijenburg een goede indruk achter: Haar niveau werd op alle 3 onderdelen ruim voldoende geacht en daarmee is ze geslaagd voor de zwarte band (1e dan). Voor haar hikomi-waza (technische overgang naar de grond, zonder score) kreeg ze zelfs een tien.

We zijn als vereniging trots op deze nieuwe 1e dangraad houder. Met dank aan partner Kirsten Maijenburg die eveneens vele uren oefentijd heeft geïnvesteerd en Laura goed begeleid heeft.