Judo Ryu Rijkse

Districtstoernooi JBN Midden Nederland 28 oktober 2017 in Ede

1e plaats: Jayden Hoogeveen, Thomas Boskeljon

2e plaats: Tijn Buijen van Weelderen

3e plaats: Ruben de Boer, Timo Swart, Esra de Boer, Sara Ferrier, Francesca Rietveld

 

In de ochtend waren Sara Ferrier, Esra de Boer en Francesca Rietveld aan de beurt. Helaas was de indeling met slechts 3 deelnemers per poule gemaakt, waardoor ze twee keer tegen dezelfde tegenstander uitkwamen. Sara, Esra en Francesca moesten aanvankelijk nog een beetje opstarten, maar kwamen steeds beter in het spel. Sara stond sterk op de mat en kwam nog op een gelijkspel, Esra wist steeds beter haar lange tegenstandsters te blokkeren en Francesca werd steeds gevaarlijker in haar aanval. Voor alle drie resulteerde dit in een goed leermoment en 3e prijs.

In de andere blokken van het toernooi had de wedstrijdleiding gelukkig besloten ook grotere poules te maken en dus kregen de anderen meer variatie in hun partijen. Eveneens in de ochtend gingen Timo Swart en Jayden Hoogeveen aan de slag. Timo was net in een nieuwe gewichtsklasse beland en duidelijk de lichtste in zijn categorie met 6 deelnemers. Na een paar lastige verliespartijen kwam Timo op het laatst toch nog tot scoren met achterwaartse offerworpen. Dit resulteerde in een 3e plaats op het erepodium. Jayden heeft met zijn 9 jaar al aardig wat wedstrijdervaring en domineerde in zijn poule van 5 deelnemers. Met een paar armworpen en houdgrepen pakte hij verdiend de 1e plaats.

In de middag was het een lange zit voor de judoka’s. Maar Ruben de Boer, Thomas Boskeljon en Tijn Buijen van Weelderen wisten iedere keer weer met voldoende concentratie de mat op te gaan. Ruben was erg onrustig in zijn eerste partijen, maar won er toch netjes twee. Helaas ook wat verlies, o.a. door een offerworp overname, maar het bracht hem een prima 3e plaats. Tijn maakt in zijn eerste partij een prachtig uchi-mata en in de volgende een sterke houdgreep. Na deze mooie ippons waren er twee tegenstanders net iets te sterk. Uiteindelijk bleek de einduitslag hem toch een verdiende 2e plaats op te leveren. Thomas begon heel sterk met een goede pakking en wist vier partijen op rij te winnen. Hij gebruikte hiervoor een mooie o-soto-gari en stevige houdgrepen. Pas in de laatste partij was het echt spannend en won zijn tegenstander op voordeel. In de einduitslag bleek Thomas echter de meeste partijen op zijn naam te hebben. Hij pakt dan ook een verdiende 1e plaats op zijn eerste toernooi vanuit Judo Ryu Rijkse.