Judo Ryu Rijkse

dk -12 te Ede 25 april 2015

25 april jl. deden er vijf judoka’s van Judo Ryu Rijkse mee aan het DK -12 te Ede.
Jeffrey Moers, Ruben de Boer, Arthur Schoenmakers, Nine Klazema en Femke Hooijsma.
Hoewel Ruben fel stond te judoën lukte het hem beide wedstrijden niet een punt te scoren  waardoor met twee verloren wedstrijden hij niet door ging naar de volgende ronde.
Jeffrey deelde het zelfde lot als Ruben. Lekker gejudood en weer een ervaring rijker.
Hoewel Arthur meer ervaring had dan de andere twee jongens trok hij elke wedstrijd net aan het kortste eind. Elke partij werd weer hard geknokt waarbij een van de wedstrijden op beslissing werd verloren.
Nine had in haar eerste wedstrijd moeite met haar enige tegenstander. Beide meiden scoorden een Yuko waarna Nine de wedstrijd op beslissing won. De twee wedstrijden daarna tegen dezelfde judoka wist Nine snel te winnen wat haar een eerste plaats opleverde.
Femke had een leuke poule met 7 pittige concurrenten; mooi en spannend judo! De eerste partij is een revanche op het meisje waar ze vorige week van verloor. Femke laat zich niet weer verrassen en wint gecontroleerd met een houdgreep. De tweede partij verliest ze met een houdgreep waarna ze de derde wint door sterk te verdedigen gevolgd door O Soto Gari en een houdgreep.  Derde plaats!
2015 04 25 Ede DK -12 Femke HooijsmaFullSizeRender