Judo Ryu Rijkse

DK -21 Yentel disctrictskampioen Midden-Nederland

Yentel Rison judokampioen van Midden-Nederland

Op zaterdag 30 januari zijn in Ede de jaarlijkse districtswedstrijden van Midden-Nederland gehouden voor judoka’s in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. In de klasse tot 63 kg weet Yentel Rison, judoka van Judo Ryu Rijkse en Top Judo Utrecht, de kampioenstitel te veroveren..
Yentel’s eerste partij was direct tegen haar meest lastige concurrent, een bekende opponent uit Nijmegen. Yentel begint direct met een goed overwicht door een sterke pakking. Na een enkele minuut brengt dit haar tegenstandster ertoe om zonder techniek naar de mat te gaan. Nog voor de scheidsrechter hiervoor een straf kan uitdelen, geeft de Nijmeegse op vanwege een lichte blessure en de geringe kans op een overwinning; Ippon voor Yentel.
In de volgende partij komt Yentel met mooie beenvegen sterk in actie en op voorsprong met een goede heupworp. Ze krijgt zelf last van een lichte blessure aan haar armen en moet daardoor de laatste fase tactisch doorkomen. Ze pakt echter overtuigend de overwinning. In de volgende ronde probeert Yentel haar armen te sparen, komt op het goede moment met een links uitgevoerde sode-tsuri-gomi goshi en scoort een volle ippon. In de laatste partij tilt Yentel haar tegenstandster diverse keren op haar heup voor een utsuri-goshi (wisselheup), maakt bijna met een armklem maar scoort uiteindelijk het beslissende punt met een tani-otoshi (offerworp).
Mooi gevarieerd judo van Yentel brengt haar op het hoogste niveau van het erepodium. Met haar grote aantal prijzen op vele grote toernooien, waaronder een 2e plaats op het NK -15jaar, was er nog geen DK-titel bij voor Yentel, maar nu dus wel.
Met de kampioenstitel op zak is ze geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap onder 21 jaar welke op 13 februari in Nijmegen gehouden wordt.
2016-01-30 12.03.55 2016-01-30 11.56.46 2016-01-30 11.56.18 (1)