Judo Ryu Rijkse

Esmé Scherrenberg pakt zilver op internationaal judotoernooi in Eindhoven

Het grootste internationale judo-evenement in Nederland is het Espoir toernooi, dat ieder jaar in januari gehouden wordt in het Indoor Sportcomplex van Eindhoven. Van Judo Ryu Rijkse was de 13-jarige Esmé Scherrenberg via Top Judo Utrecht van de partij.

Op zondagmiddag startte ze tegen een Belgische judoka met sterke beenworpen. Na winst wist Esmé in de 2e ronde tegen een bruine bander al snel te scoren met opnieuw een beenworp. Met een ijzersterke houdgreep rondde ze de winst af tot ippon. Ook in de 3e ronde trof onze groene bander een bruine bander, die ze wéér te sterk af was met een houdgreep. Esmé’s vierde partij was tegen een Oostenrijkse, die eveneens niet opgewassen was tegen de muurvaste houdgrepen van Esmé. Met deze overwinning kwam Esmé uit een veld van 18 deelneemsters in de finale.

Onder toeziend ook van al het publiek ging de finalestrijd, tegen een Belgische, gelijk op. Na 3 minuten was er nog geen score op het bord en mochten de jonge dames verder in de ‘golden score’ tijd. De meiden waren aardig uitgeput maar de winst leek naar Esmé te gaan omdat zij haar tegenstander met de rug naar de grond wist te drukken. Hiervoor werd echter geen score toegekend en uiteindelijk kreeg Esmé een shido voor judoën met gestrekte armen en was daarmee was de strijd beslist.

Het werd een dik verdiende zilveren medaille met een goud randje voor Esmé. Een mooi resultaat op dit zware toernooi!