Judo Ryu Rijkse

Examen Banden 19 juni

Op maandag 19 juni werden voor de laatste keer dit seizoen de examens afgenomen voor de groene band en hoger. Acht judoka’s waren hiervoor uitgenodigd en hebben daarom de afgelopen maanden hard getraind om alle gevraagde onderdelen zo goed mogelijk uit te voeren.

Ondanks de warmte en de gezonde spanning, heeft elke judoka laten zien waarom hij of zij die volgende graduatie verdient.

Zo liet Robbert zien dat hij een specialist is in heupworpen, waar Emio juist hele mooie beenworpen liet zien. Karlijn bleek uitzonderlijk goed op de hoogte te zijn van de Japanse benamingen, petje af daarvoor. De houdgrepen waren specialiteit voor Simon, terwijl Lucas zich van zijn beste kant liet zien met de schouderworpen. Ruben en Arthur mochten samen de complimenten in ontvangst nemen voor hun kata’s (serie van vastgestelde worpen, uitgevoerd in een ceremonie). Rowen tot slot liet een prachtig technisch examen zien, met als hoogstandje een vliegende hikomi (staande kanteltechniek). Met dank aan zijn maatje Justin!

Het zal dan ook niemand verbazen dat deze toppers allemaal zijn geslaagd!