Judo Ryu Rijkse

Flevoland Open International Judo Tournament 30-06-2018

Op zaterdag 30 juni 2018 vond het Flevoland Open International Judo Tournament plaats in Dronten. Josefien, Rowen en Femke kwamen op dit toernooi voor Top Judo Utrecht uit.

Voor Judo Ryu Rijkse komen Timo, Sara, Cas en Robbe uit op dit toernooi.

Timo Swart heeft 4 goede wedstrijden gemaakt. Hij heeft goed gewerkt en zich ook prima aan de vooraf gemaakte opdracht gehouden. Een mooie 3e plaats voor Timo! Sara Ferrier en Cas van Oostrom hebben beiden goed staan judoën. Sara wint 2 partijen en verliest er 2. Cas maakt een mooie Ippon en wint een wedstrijd, 2 andere verlies hij. Robbe Stout verlies zijn eerste partij maar scoort in de 2e partij met een prachtige overname. Na de 3e partij te winnen verlies hij zijn 4e en laatste wedstrijd. Met een goede instelling en een steeds beter pakkinggevecht draait hij al mooi mee tegen zeer ervaren judoka’s!

Rowen Soetowidjojo heeft in totaal 5 wedstrijden gespeeld. De eerste 2 partijen wint hij beide zeer knap met een Uchi Mata, beide in de golden score. De 3e partij trekt hij naar zich toe met een houdgreep. Helaas werd hij in de 4e partij na 6 minuten in de golden score geworpen waarna hij ook de laatste partij niet meer naar zich toe kan trekken. Josefien Poos wint haar eerste partij met wazari gevolgd wordt door een houdgreep. In de tweede partij wordt er zeer hard gewerkt maar komt Josefien niet tot scoren. In de 6e minuut van de golden score krijgt de ervaren tegenstandster een (betwiste) wazari score toegekend. De 3e partij is spannend. Helaas krijgt ze een wazari tegen en eindigt hier het toernooi. Femke Hooijsma treedt aan in de -57 kg klasse en eindigt op de 3e plaats. De 1e partij wint ze in de golden score waarna ze de 2e wedstrijd verliest. De 3e partij winst (tai-otoshi) en de 4e winst met een heupworp (wazari) en houdgreep. De 5e partij verliest ze ondanks haar mooie Tomoe-Nage (Wazari).