Judo Ryu Rijkse

Frans Odijk toernooi (zat.)

judoryurijkse_arne_patrickPrijzen uit Wijk bij Duurstede mee naar IJsselstein
Afgelopen weekend werd er op zaterdag en zondag het grote jaarlijkse Frans Odijk toernooi gehouden. Traditiegetrouw worden hier zoveel mogelijk poules van 6 deelnemers gemaakt, zodat iedereen 5 partijen mag draaien.

 
Lees verder voor de uitslagen van Zaterdag

Uitslagen voor Judo Ryu Rijkse op zaterdag:

1e plaats 2e plaats 3e plaats
Patrick vd Sluiszen Melanie van Hattem Diemas vd. Horst
Arne Steemers Thijs Hogeveen Jaimy Stevens
Joep v. Klaveren
Asim Muhammad

Op zaterdagochtend gingen Melanie v. Hattem, Diemas v.d. Horst, Jaimy Stevens en Damien Hutjens als eerste aan de slag. Melanie was aanvankelijk goed op dreef en scoorde 2x ippon en 1 waza-ari. Daarna werd het moeilijker en moest ze verlies incasseren. Maar lachend ontvang ze uiteindelijk een uitstekende 2 prijs.
Voor Damien was het niveau nog te hoog; hij wist nog wel een partij te winnen maar kon geen prijs bemachtigen. Jaimy luisterde erg goed naar de coach Ruud en wist een paar prima partijen te draaien waardoor hij 3e werd. Diemas begon erg moeizaam en verloor 3 partijen. Daarna herpakte hij zich en wist toch nog een 3e plaats te bereiken.
In de 2e ochtendploeg wonnen zowel Thijs Hogeveen, Joep v. Klaveren als Asim Muhammad een 2e prijs. Thijs probeerde zich goed aan de lesinstructie te houden voor een okselpakking, maar kwam hierdoor niet altijd helemaal goed uit met zijn worp. Hij scoorde evengoed prima en pakte een verdiende podiumplaats. Asim en Joep judooden allebei erg sterk en dulden slechts 1 tegenstander voor zich. Een prima prestatie.
In de middaggroep was Rutger Knol in een erg sterke poule beland. Hij deed het echter uitstekend en wist nog net de 3e plaats te veroveren. Bonno Verschuure was uitstekend aan het werk maar kon niet gemakkelijk tot scoren komen. In zijn laatste wedstrijd brak hem dit helaas op.
Vervolgens kwamen Patrick v.d. Sluiszen en Arne Steemers op de mat. Allebei gingen ze er vol tegenaan. Arne had vaak de gehele partij nodig, maar Patrick een paar keer slechts enkele seconden. Patrick won met grote overmacht iedere partij met een ippon. Meestal was hij goed geconcentreerd en werd een fout van zijn tegenstander snel afgestraft. En judoka die rennend op hem af kwam, werd met speels gemak in een ippon geworpen.
Arne had een paar pittige partijen en al 2 keer slechts op beslissing gewonnen. Toch was hij sterk van de partij. De laatste partij was tegen een jongen uit Nijmegen die alles met ippon had gewonnen. Met slechts 1 kinzai (bijna-score) werd Arne tot winnaar uitgeroepen. Een verdiende 1e plaats voor zowel Patrick als Arne.